Studentai iš 12 tūkst. kamštelių sukūrė milžinišką mozaiką

Šiaulių arenoje vykusioje tarptautinėje verslo ir pasiekimų parodoje „Šiauliai 2012“ buvo pasiektas rekordas – Šiaulių universiteto Socialinių mokslo fakulteto studentai vakar iš daugiau nei 12 tūkstančių panaudotų plastikinių kamštelių sukūrė didžiulę mandalą, rašo delfi.lt.

Mandalos plotas beveik užima 11 kvadratinių metrų. Tai rekordinis paveikslas, todėl bus siekiama šią mozaiką įamžinti Lietuvos rekordų knygoje.

Idėjos sumanytojos ir organizatorės – Šiaulių universiteto Socialinių mokslų fakulteto studentės. Jų iniciatyvą palaikė fakulteto dėstytojos. Greitai gera idėja susidomėjo ne tik šis fakultetas, bet ir kiti universiteto padaliniai.

Panaudotus plastikinių butelių kamštelius kelis mėnesius rinko universiteto studentai ir dėstytojai, Šiaulių apskrities bei tolimesnių miestų gyventojai. Taip pat kamštelius padėjo surinkti ir rekordo rėmėjai. Iš surinktų kamštelių sukurti mozaiką nepabūgo profesionali floristė M. Plukienė.

Kadangi iš kamštelių sukurti kompoziciją nėra taip paprasta, kiekvienas kamštelis buvo klijuojamas specialiais klijais prie kvadrato formos plokštės, aptrauktos drobe. Plokštė padalinta į kelias dalis, kad būtų patogu klijuoti. Priklijavus paskutinį kamštelį visos plokštės specialiu sutvirtinimu sujungtos į vientisą paveikslą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių