Statyti naują teatrą klaipėdiečiai kviečia labdaros akcija-koncertu

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras sekmadienį surengs labdaros akciją-koncertą „Statykime naują teatrą!“, kviesdamas prisidėti plačiąją šalies visuomenę.

Vyksta konkursas

Didžiausias profesionalaus meno kolektyvas Vakarų Lietuvoje – Klaipėdos muzikinis teatras jubiliejinį 25-ąjį sezoną pradėjo savo kolonų salėje pristatydamas visuomenei architektų pasiūlymus, kurioje vietoje galėtų stovėti naujasis teatro pastatas, ir kviesdamas miestelėnus pareikšti nuomonę apie tai.

Teatras su asociacija Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija yra paskelbę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro naujo pastato statybos sklypo parinkimo atvirą architektūrinį-urbanistinį konkursą. Ta jam pateiktų darbų ekspoziciją galima apžiūrėti teatro kolonų salėje.

Iš šešių konkurso dalyvių tik vienas siūlo teatrą statyti Atgimimo aikštėje, kiti penki – Danės upės žiočių teritorijoje. Taip pat architektai vaizdžiai analizuoja ir kitas dvi galimybes – erdves prie Danės upės (šalia TEO pastato) bei Vasaros koncertų estrados.

Visuomenės atstovai savo nuomones apie konkurso dalyvių darbus gali išreikšti raštu ekspozicijoje esančioje pasiūlymų ir nuomonių knygoje arba el. paštu archsajunga@architektams.lt. Žadama, kad pateikti siūlymai ir nuomonės bus apibendrinti ir pristatyti viešai iki vertinimo komisijos posėdžio.

Vertinimo komisijos, kuriai vadovaus Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, viešas posėdis numatytas spalio 27 d. 13 val. Klaipėdos muzikiniame teatre.

Telkia dėl kultūros

Šio konkurso organizavimo išlaidos siekia 30 tūkst. litų. Todėl teatro iniciatyva sekmadienį 17 val. vyks labdaros akcija-koncertas. Taip tikimasi surinkti reikiamas lėšas šiam konkursui apmokėti ir kartu siekiama dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į būtinybę bei galimybę realizuoti modernaus Klaipėdos muzikinio teatro idėją.

Pristatydamas teatro renginį, Klaipėdos muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys pažymėjo: „Mes susiduriame su visais sunkumais, kurie šiandien iškyla kiekvienam Lietuvos žmogui, ir suprantame, kad šiandieniniame ekonominės šalies padėties kontekste mūsų siekimas statyti naują teatro pastatą gali atrodyti nepamatuotas. Tačiau mes siekiame parodyti, kad sutelkus visų pastangas galima kurti ne tik apčiuopiamus dalykus, bet ir palaikyti kūrybinę bendrystės dvasią. Galima ir reikia telkti sąmoningą visuomenės dalį kultūros puoselėjimui ir išsaugojimui. Mes esame gyvi ir pasiryžę prisidėti prie Lietuvos kultūrinio gyvenimo kokybės gerinimo. Mes kuriame ir tikime, kad naujas Muzikinis teatras yra reikalingas ne tik Klaipėdos miesto, bet ir visos Lietuvos gyventojams“.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro iniciatyvą surengti labdaros akciją-koncertą palaiko LR kultūros ministerija. Projektą pristato dienraštis „Klaipėda“, projekto informacinis portalas – Kl.lt. Renginį filmuos Lietuvos televizija (LRT).

Pasirodys operos žvaigždės

Pirmoje labdaros akcijos-koncerto „Statykime naują teatrą!“ dalyje bus atliekama Carlo Orffo kantata „Carmina Burana“, antroje skambės gražiausios arijos, duetai iš operų ir operečių, populiariosios klasikinės muzikos melodijos.

Su Klaipėdos muzikinio teatro dainininkais  pasirodys Lietuvos operos žvaigždės Virgilijus Noreika, Eduardas Kaniava, Vilniaus ir Kauno muzikinių teatrų solistai Sandra Janušaitė (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras), Kristina Siurbytė, Kęstutis Alčauskis, Žanas Voronovas (Kauno muzikinis teatras), Mindaugas Gylys, Lietuvos kariuomenės orkestras (diriguos kapitonai Egidijus Ališauskas ir Dainius Pavilionis), teatro choras (vad. Vladimiras Konstantinovas) ir Klaipėdos žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“ (vad. Artūras Dambrauskas). Renginį ves solistas Šarūnas Juškevičius ir žurnalistė Dalia Grikšaitė.

Visi atlikėjai koncerte sutiko dalyvauti be užmokesčio. Žiūrovai kviečiami prisidėti prie šios labdaros akcijos – įsigyti teatro kasoje kvietimus ir ateiti į koncertą. Kvietimas vienam asmeniui kainuoja 100, dviem – 160 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu nereikia

nu nereikia portretas
nereikia mums to teatro!!! uzkniso kad vis pinigus meto... maza kad dramos teatra remontuoja ir nemazus pinigus sukiso, dabar dar muzikini... gal yra reikalingesniu pastatu plius ir pataupyti sunkmecicu reiktu. nu kur protas... jau negali teatralai i viena pastata tilpti, butina atskirus rumus turet? zveju kulturos rumai tusti stovi...

egle

egle portretas
Oi, oi, oi nereikia vien niurzgėt ir viską tik neigt. Ir taip gyvenime daug negatyvaus. Tokia pozicija kaip pirmojo komentatoriaus niekur neveda. Aš už teatrų, o ne arenų statybą. Kad masinė kultūra ir popsas visai nepasiglemžtų mūsų sielų : (

ne Urmana

ne Urmana portretas
kaži ar atsiras daug tokių, kurie už kvietimus tiek sumokės. Gal verslininkams tai smulkmė, bet paprastam žmogui nemaži pinigai. Ir koncerto programa neužveda. Jei Cibausko mylima Urmana Klaipėdoj padainuotų labdarinį solinį koncertą būt kitas reikalas. Sutrauktų visus- ir turčius snobus ir bėdžius kultūrininkus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių