Statusas trukdo princui Williamui pakviesti į savo vestuves JAV prezidentą

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir jo žmona Michelle (Mišelė) kitais metais nedalyvaus princo Williamo (Viljamo) vestuvėse.

 

Apie tai gruodžio 17 dieną, remdamasis šaltiniu karališkuosiuose rūmuose, praneša britų laikraštis "The Daily Mail", nurodoma tinklalapyje lenta.ru.

Mat, Williamas nėra oficialus Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis, todėl būsimos vestuvės nėra valstybinio masto renginys. Leidinys nurodo, jog dėl šių priežasčių princui ir jo būsimai žmonai - 28-erių Kate Middleton (Keitei Midleton) - nebus privaloma, kaip numato reglamentas, kviesti du tūkstančius svečių.

Šaltinis pridūrė, kad pirmenybė bus suteikta ne ypatingos svarbos asmenims, o paprastiems piliečiams ir labdaros fondų darbuotojams. Tačiau neatmetama, kad kai kurie politinio elito atstovai į vestuves atvyks, tarp jų Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) ir jo žmona Carla Bruni (Karla Bruni).

Pirmosios amerikiečių poros nepakvietimas reikš tradicijų atsisakymą. "The Daily Mail" pažymi, kad 1981 metais į princo Williamo tėvų - princo Charleso (Čarlzo) ir princesės Dianos vestuves - buvo pakviestas tuometinis JAV prezidentas Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) ir jo žmona Nancy (Nensė) (ceremonijoje dalyvavo ji viena, nes R.Reaganas prastai jautėsi po pasikėsinimo).

Didžiosios Britanijos princo Williamo ir jo sužadėtinės K.Middleton vestuvės numatytos balandžio 29 dieną Vestminsterio abatijoje. Įvertinant sunkią ekonominę padėtį šalyje ir augančią bedarbystę, princas žadėjo, kad jo vestuvės nebus tokios prašmatnios kaip jo tėvų - tada jose dalyvavo 3,5 tūkst. svečių.


Šiame straipsnyje: princas Williamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių