A. Stašaitytė į savo komandą priėmė virtuvės šefą L. Čepracką

11-us metus gyvuojantis „Šeštadienio rytas“ vėl atsinaujina. Ir jau greitu metu pakvies savo žiūrovus praleisti dar įvairesnį ir įdomesnį šeštadienį, kartu su laidos vedėja A.Stašaityte - Masalskiene. Interviu su ja apie vieną sėkmingiausių projektų televizijoje - „Šeštadienio rytas“.

- 11 metus gyvuojantis „Šeštadienio rytas“ šį sezoną pažėrė aibę staigmenų. Kodėl?

- Galėčiau Jums burkuoti, kaip noriu palepinti ir nustebinti žiūrovą, bet pasakysiu tiesą. Pirmiausia laida turi būti įdomi mums patiems (man, visai kūrybinei grupei). Tik tokiu atveju iš namų į filmavimą išvažiuoju su džiugiu jauduliu.

Žinoma, jei bus įdomu tik mums patiems, irgi – nieko gero, todėl ieškome, mėginame, svarstome, kas pasiteisino, kas ne. Per daugiau nei dešimt laidos gyvavimo metų jau keitėme laidą ne kartą, turime, ką palyginti, su pasigardžiavimu stebime, kaip mus kopijuoja... Tada pasiraitojame rankoves ir vėl galvojame, kaip padaryti kitokį vaizdą, ką keisti ir ką palikti turinio prasme.

- Ar nėra baisu priimti buvusį „Pragaro virtuvės“ vadą, šefą Liutaurą Čepracką į komandą? Kiek gerai jį pažįsti? Kaip manai, kas svarbiau - jo profesionalumas prieš kameras, o gal šilti santykiai su tavimi, kolektyvu?

Žinoma, baugu, bet tai suteikia adrenalino. Jis stebi mūsų komandą, na o mūsų kolektyvas labai stebi jį.

Jei dar pavėluos, kaip buvo fotosesijos metu, pyksimės. Nes didžiausios vėluotojos titulas priklauso man ir neketinu jo kam nors perleisti.

Aš visai nepažįstu Liutauro, tik iš interviu nuotrupų, kaip ir visa Lietuva, manau, kad yra pasipūtęs, kitus menkinantis tipas.

Bet yra vienas svarbus bet. Per dvidešimt metų šou versle išmokau nieko nespręsti iš interviu, fotografijų ar komentarų. Daug kartų nusvilau asmeniškai susipažinusi su neva labai šiltu, atviru žmogumi ir atvirkščiai – esu gavusi didelę bendravimo, drąsaus žvilgsnio į akis ir profesinių žinių dalijimosi dovaną iš tų, kurie visuomenėje laikomi nemaloniomis personomis.

Todėl jau seniai į žmogų einu laisva nuo kitų primetamo požiūrio. Mane labai domina profesiniai Liutauro gabumai, žavi jo azartas, kurį pamačiau paruošiamųjų darbų procese.

Jei tik Liutauras norės, išmokysiu jį pamilti kiekvieną žmogų, o aš turiu svajonę išmokti nepasitrumpinti nagų kaskart, kai virtuvėje pasiimu peilį. (Šypsosi)

Bet visa tai galės būti veikla po darbo, nes laidoje „Šeštadienio rytas“ mes kiekvienas aiškiai pasidalinome darbais ir erdvėmis. Man - žmonės, jam – maistas.

Ar buvo svarstymų dėl Liutauro Čepracko? Juk jo reputacija, bent jau po „Pragaro virtuvės", kardinaliai skiriasi nuo tavosios?

Labai norėjosi iš arčiau pažiūrėti, kokios to garsaus šefo profesinės žinios. O be to, darbe aš irgi esu gan kategoriška ir reikli. Tik nerėkiu. Gal dabar jau išmoksiu.

11 sezonas ir net 5 vyrai šalia A. Stašaitytės. Gal tai kažkoks moteriškas pareiškimas, ne tik laidos koncepto atnaujinimas?

Kadangi pastaruoju metu didžiausios žvaigždės yra šokėjai ir virėjai, ilgai nesvarsčiusi pasirinkau pastaruosius. Iš jų žymiai daugiau naudos, pakalbėti yra apie ką, o iš patirties galiu pasakyti, kad ir šoka tie virtuvės šefai neblogai (juokiasi). Šį TV sezoną vien šeštadienio rytais būsiu vedusi laidas su 5-iais virtuvės profesionalais, o kiek dar jų buvo vertinimų komisijoje ar prie viryklės...

Visos pažintys – labai malonios, o patirtys – įdomios. Su kiekvienu jų iki šiol esame bičiuliai, su kai kuriais - net draugai.

Vis tik svarbiausi man yra tie keturi vyrukai namie – Giedrius, Emilis, Danielius ir Rio.

Kokia naujos laidos vizija, kuo ji bus kitokia? Ir kuo L. Čepracko vaidmuo galėtų padėti „Šeštadienio rytui“ ?

Kalendoriuje pavasaris – jau greitai, bet realybėje būname pavargę nuo sniego, pliurzos ir vis nesiskleidžiančių pumpurų. Mes stengsimės kurti gaivų vaizdą, kviestis įdomius, nuomonę turinčius žmones, o Liutauras jau dabar paruošė sąrašą tokių įdomių temų virtuvės pamokoms, kad nekantriai laukiu filmavimų.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių