Startuoja filmų festivalis „Eureka“

„Kino pavasaris“ pristato pirmąjį mokslinių fantastinių ir mokslo populiarinimo filmų festivalį „Eureka“ 2012.

Jis skirtas mokiniams, studentams, pedagogams, mokslininkams bei visiems mokslu besidomintiems žmonėms, rašoma pranešime spaudai.

Kovo 19–23 dienomis vyksiantis festivalis kviečia visus aktyvius, smalsius, imlius žmone
Reklama
s, besidominčius kinu bei mokslinėmis naujovėmis. Šiemet „Eurekos“ programoje – net 10 puikių filmų, iš kurių 4 dokumentiniai bei 6 mokslinės fantastikos filmai.

Festivaliui pasibaigus, kovo 23 dieną, vyks diskusijos seminare „Mokslas kine – tikrovė ir fikcija“.

Kinas – tai ne tik puiki galimybė pabėgti nuo kasdienybės, atsipalaiduoti ir trumpam pasinerti į magišką pasaulį. „Eurekos“ tikslas – populiarinti mokslą visuomenėje, skatinti tyrėjų ir visuomenės dialogą.

Todėl projektas pasiūlys įkvepiančius ir informuojančius filmus, kurie skatina domėtis žmonijos ateitimi, mokslo inovacijomis bei kelti klausimus apie jų bręstančias galimybes ir gresiančius pavojus.

„Eurekos“ mokslinės fantastikos filmai analizuos kintančios visuomenės pavidalus naujų technologijų ir galimybių akivaizdoje, kvies giliau pažvelgti į klonavimo galimybes ir problemas, amžinos jaunystės, nemirtingumo recepto paieškas ir jų pasekmes, dirbtinio intelekto iššūkius.

Dokumentinėje festivalio programoje – globalinio atšilimo problemos, progreso keliamos grėsmės mūsų civilizacijai hipotezės, tabako industrijos paslaptys ir jautrūs eutanazijos klausimai.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių