Startuoja filmų atranka festivaliui „Ginčą sprendžiu taikiai“

Ginčą galėtų laimėti visi jo dalyviai, jei užuot atsilapoję rankoves ir šokę į atlapus ar kreipęsi į teismą ginti savo teisių, kilusį tarpusavio nesutarimą pabandytų išspręsti taikių derybų būdu. Arba dar geriau – imtų kamerą ir apie savo siūlomą ginčo sprendimo būdą be pykčio ir teismo susuktų trumpametražį filmą festivaliui „Ginčą sprendžiu taikiai“.

Nuo šiandien mėgėjai, profesionalūs menininkai, studentai, moksleiviai ir visi, kuriems bent kartą gyvenime į rankas buvo tekę paimti kamerą, kviečiami ieškoti taikių ginčo sprendimo formų. Kai darbdavys su mumis neatsiskaito, kaimynas užmiršta užsukti vonios čiaupą ir užlieja viso buto lubas, užsisvajojęs kaimynas savo automobiliu užtveria kelią, ką paprastai darome? Grasiname: aš tave paduosiu į teismą.

Trumpametražių filmų festivalio „Ginčą sprendžiu taikiai“ organizatoriai sako – tai ne išeitis. Jų teigimu, yra geresnių ginčų sprendimo būdų, vienas iš jų – mediacija. Tai vyksta tuomet, kai su ginču visiškai nesusijęs trečiasis asmuo ginčo šalims padeda taikiai susitarti, ginčo neperkeliant į teismo procesą. Mažiau kalbama apie šalių reikalavimus, teises ir pareigas, o bandoma susitelkti ties šalių interesais ir poreikiais.

Trumpametražių filmų festivalis yra sudedamoji šių metų spalio 25 d. Lietuvoje organizuojamo renginio „Europos teisės diena 2012“ dalis.

Trumpametražiai filmai Nacionalinei teismų administracijai turi būti pateikti iki šių metų spalio 15 d. Geriausi filmai vėliau bus parodyti kino teatre „Pasaka“, Vilniuje, o trims geriausiems autoriams bus įteikti apdovanojimai.

Daugiau informacijos festivalį ieškokite organizatorių interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
kam šiuo atveju vartoti žodį"startuoja", banalu, ar žurnalistė nori būt krūta, o išeina - primityvi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių