S.Spielbergas kurs ketvirtąją „Juros periodo parko“ dalį

Netrukus bus pradėta filmuoti ketvirtoji legendinio filmo „Juros periodo parkas“ dalis. Apie tai leidiniui „Comingsoon“ patvirtino pats filmo režisierius Stevenas Spielbergas. „Paskutiniu metu nedaug dėmesio skyriau šiam projektui, kadangi visas jėgas atidaviau filmams „Karo žirgas“, „Tintino nuotykiai. "Vienragio paslaptis“ bei „Linkolnas“. Manau, kad „Juros periodo parkas“ jau artimiausiu metu papildys mano darbų grafiką“, - įsipareigojo režisierius St.Spielbergas.

Genialusis prodiuseris ir režisierius atsisakė atskleisti daugiau detalių, todėl dar neaišku, ar naujasis filmas bus anksčiau išleistų dalių tęsiniu, ar supažindins žiūrovą su nauja istorija. „Tai – didelė paslaptis“, - juokdamasis pareiškė S.Spielbergas. Režisierius St. Spielbergas ir scenaristas Markas Protosevich šiuo metu svarsto idėjas, kurios galėtų tapti pagrindu filmo istorijai apie atgimusius dinozaurus.

Sklando gandai, jog režisierius ketina ne tik sukurti ketvirtąją „Juros periodo parko“ dalį, tačiau ir tęsti filmų apie Indianą Džounsą seriją. Režisierius ir jo atstovai nekomentuoja spaudoje pasirodančių pranešimų ir toliau darbuojasi ties naujausio savo filmo – karinės dramos „Karo žirgas“ (orig. „War Horse“) reklamine kampanija.

„Kai skaičiau Michaelo Morpurgo knygą, gerklėje nuolat jaučiau gumulą. Tai – tyra, jautri ir dramatiška istorija apie žmogaus ir žirgo draugystę. Negalėjau ramia širdimi praeiti pro tokią puikią medžiagą filmui“, - pasakojo režisierius St.Spielbergas, motyvuodamas pasirinkimą savo naujausiam filmui.

Juostos istorija pasakoja apie berniuko Alberto (akt. Jeremy Irvine) ir žirgo Džojaus draugystę, kurią nutraukia Pirmas pasaulinis karas. Prasidėjus kariniams manevrams, ristūnas Džojus atsiduria karo fronte Prancūzijoje. Jaunasis žirgo šeimininkas Albertas, negalėdamas pakelti išsiskyrimo su geriausiu draugu, savanoriškai išeina į karą, kur tikisi bet kokia kaina susigrąžinti ištikimą draugą.

„Įspūdingas, poetiškas ir jaudinantis nuotykis“; „geriausias St. Spielbergo dešimtmečio filmas“; „paralyžiuojanti epinė istorija apie nemarias vertybes“; „geriausia 2011-ųjų juosta, pakerinti meistriškumu ir didybe“;„St. Spielbergo grįžimas prie ankstyvosios savo kūrybos“; „nuotykis, kurio pabaigą „Kodak“ teatre vainikuos ketvirtasis režisieriaus Oskaras“ – tai tik keli užsienio kino kritikų įvertinimai filmui „Karo žirgas“, sulig kiekviena akimirka didinančiu gerbėjų ratą.

Lietuvos kino žiūrovai vienu geriausių metų filmų įvardijamą juostą išvys jau nuo sausio 27 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių