Spektakliu virtęs „Žvėrių karnavalas“ – šventė visai šeimai

Ketvirtadienį Klaipėdos koncertų salėje vyks spalvingas muzikinis spektaklis „Žvėrių karnavalas“, skirtas visai šeimai – vaikams ir jų tėveliams.

Pirmą kartą šis bendras Klaipėdos kamerinio orkestro ir Klaipėdos lėlių teatro projektas buvo parodytas pernai festivalyje „Salve Musica“. Kas jo tuomet nepamatė, gali suskubti šiuosyk. Nes tai festivalinis Klaipėdos koncertų salės projektas. Nežinia, kada vėl tokia proga pasitaikys. Bet dabar – jis ir vėl festivalio „Salve Musica“ programoje...

Spektaklis sukurtas pagal nuostabią Camille’io Saint-Saënso muziką.

Prancūzų kompozitorius C.Saint-Saënsas išties buvo neeilinis žmogus, daugialypis intelektualas. Dar labai jaunas jis ėmė studijuoti geologiją, archeologiją, botaniką ir net lepidopteriją (drugių kolekcionavimą). Tad nenuostabu, kad jo kūrybinės fantazijos vaisiumi tapo „Žvėrių karnavalas“, kurį vėliau labai pamėgo ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.

Mirus Camille’io tėvui jo motina Clemence pagalbos kreipėsi į savo tetą Charlotte Masson, kuri vėliau berniuką „supažindino“ su pianinu. Pripažintas vunderkindu berniukas, tetos raginamas, groti pradėjo vos sulaukęs dvejų. Beveik iškart jis pradėjo ir kurti. Pirmasis jo kūrinėlis šiuo metu saugomas nacionalinėje Prancūzijos bibliotekoje.

Camillе’io gabumai neapsiribojo muzika: skaityti jis išmoko būdamas trejų, sulaukęs septynerių jau neblogai mokėjo lotynų kalbą. Pirmasis jo rečitalis surengtas, kai jam buvo penkeri. Dešimtmetis Camille’is galėjo atmintinai pagroti visas 32 Ludwigo van Beethoveno sonatas.

Tad muzikinio spektaklio istorija pasakoja apie ypatingąjį berniuką Camille‘į. Kad jo istoriją perteiktų scenoje, Klaipėdos lėlių teatro artistai į pagalbą pasitelkė spalvingas lėles. Spektaklyje skamba C.Saint-Saënso muzika, atliekama Klaipėdos kamerinio orkestro (meno vadovas Mindaugas Bačkus) ir solistų – pianistų Sonatos ir Roko Zubovų. Vaidinimui diriguoja Mindaugas Piečaitis.

Muzikinio spektaklio režisierė ir dailininkė – Gintarė Radvilavičiūtė. Tekstą specialiai šiam vaidinimui sukūrė prozininkė ir dramaturgė Laura Sintija Černiauskaitė, teigianti, jog savo istorijas ėmusi „keverzoti” dar pirmoje klasėje. Anot jos, tai jai padėdavo gyventi kitą, paralelinį gyvenimą, kurį galėjo kontroliuoti pagal savo norą...

„Žvėrių karnavalo“ siuitos muzika pripildyta įspūdingų vaizdų, humoro ir nuostabios lyrikos. Joje skamba „Karališkas liūtų maršas“, „Paukščių namai“ bei „Akvariumas“. Į siautulingą karnavalą susirinks „Vištos ir gaidžiai“, „Laukiniai asilai“ bei „Vėžliai“, grakščioji „Gulbė“ „Dramblys“ ir „Kengūros“.

Muzikinis spektaklis „Žvėrių karnavalas“ mažus ir didelius klausytojus nukels į svajonių ir fantazijų pripildytą Vaikystės pasaulį.

Spektaklio pradžia – 18 val. Bilietai – po 15 Lt, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių