Spektaklis jaunimui apie jaunimą

Savaitgalį asociacija „Teatronas“ Kaune pristatė Gildo Aleksos režisuotą spektaklį jaunimui  „Sveiki!“ su vertimu į gestų kalbą. Kauno kultūros centre „Tautos namai“ pristatytame spektaklyje susipynę jausmai, filosofija, juokas.

Spektaklis sukurtas jaunimo jaunimui. Dėl tokio tipo spektaklių stokos, susibūręs jaunimas nusprendė iš pagrindų, t.y nuo pjesės rašimo iki muzikinio apipavidalinimo, sukurti spektaklį, kuris atitiktų šiuolaikinio jaunimo realybę ir pilnavertiškai atskleistų kasdienybėje pasitaikančias problemas. Nepaisant to, kad nė vienas kūrybinės grupės narys nėra baigęs aukštosios mokyklos, jaunatviškas maksimalizmas padėjo jiems išreikšti save daugelyje meno sričių ir tai perteikti teatre.

„Labai lengva žiūrovui atsiriboti nuo spektaklio ir manyti, jog tai jokiais būdais nėra susiję su jo gyvenimu, tačiau spektaklis pralaužia sieną tarp aktorių ir žiūrovų, fiziškai artėja prie jo. Ne kartą teko aktoriams išgirsti tyliai, bet nuoširdžiai ištartą "ačiū".  Šiame spektaklyje pritaikomi realūs vaizdai su realybėje pasitaikančiomis klaidomis. Todėl kartais žiūrovas suglumęs ieško gražaus ir fantastiško teatro sąvokos, kai jam tiesiog atsuktas veidrodis.“  - savo nuomonę išsakė spektaklio režisierius Gildas Aleksa.


Šiame straipsnyje: Teatronasjaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių