Šou verslo atstovai padėjo K.Kaikarienei atgauti vairuotojo pažymėjimą

Vedybų planuota ir renginių organizatorė Kristina Kaikarienė vėl galės sėstis prie automobilio vairo – Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas antradienį atsižvelgė į šou pasaulio atstovų bei politiko parašytas teigiamas charakteristikas ir dėl pasišalinimo iš eismo įvykio vairuotojo pažymėjimą praradusiai kaunietei vėl leido vairuoti.

„Nuo 2009 metų rugsėjo K. Kaikarienė nebepadarė jokių naujų teisės pažeidimų, kas patvirtina, jog nuobaudos auklėjamieji ir prevenciniai tikslai yra pasiekti, itin teigiamai charakterizuojama įvairių organizacijų vadovų“, – nuspręsdamas anksčiau laiko vedybų planuotojai grąžinti vairuotojo pažymėjimą pabrėžė teismas.

Priimdamas nutarimą teismas atsižvelgė į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Šarūno Biručio, bendrovės „TV Production Team“ direktoriaus Edvardo Žičkaus, Lietuvos operos ir baleto teatro labdaros bei paramos fondo „Orfėjaus lyra“ pirmininkės Birutės Vizgirdienės, baletmeisterio Nerijaus Juškos bei viešosios įstaigos „Prime media“ direktorės Editos Katauskienės charakteristikas.

Jose nurodyta, kad K. Kaikarienė charakterizuojama „kaip sąžiningas, atsakingas, disciplinuotas, pareigingas asmuo, aktyviai dalyvaujantis įvairiuose visuomeniniuose, labdaros renginiuose“.

Vairuotojo pažymėjimą K. Kaikarienė turėjo atgauti tik po metų – 2013-ųjų rugsėjo 24 d. Tiesa, teisę vairuoti renginių organizatorė atgaus ne anksčiau kaip po 10 dienų – tiek laiko Vilniaus apskrities policija turi laiko apskųsti teismo nutarimą.

Iš K. Kaikarienės vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas po įvykio, kai 2009-ųjų birželį, vairuodama automobilį ir važiuodama atbuline eiga, moteris kliudė stovintį automobilį, jį apgadino ir pasišalino iš įvykio vietos. Teismo nutarimas, kuriuo verslininkei buvo skirta 3 tūkst. litų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu trejiems metams įsiteisėjo tik 2010-ųjų rugsėjo 24 d., kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė jos skundą.

Prašydama grąžinti vairuotojo pažymėjimą K. Kaikarienė nurodė, kad jau praėjo daugiau kaip pusė specialiosios teisės atėmimo termino, teismo paskirtą baudą yra sumokėjusi, specialiosios teisės atėmimo laikotarpiu nėra padariusi jokių naujų teisės pažeidimų.

„Nuoširdžiai gailiuosi dėl pažeidimų, praeityje iki tol nebuvau padariusi jokių šiurkščių kelių eismo taisyklių pažeidimų, – teismui nurodė K. Kaikarienė. – Vairuotojo pažymėjimas man yra būtinas dėl darbo pobūdžio – renginių organizavimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“.

Ji taip pat pažymėjo, kad teisės vairuoti transporto priemones atėmimas suvaržo jos šeimos laisvalaikio praleidimo galimybes. „Manau, kad administracinės nuobaudos auklėjamieji ir prevenciniai tikslai jau yra pasiekti“, – teismui rašė K. Kaikarienė.

Tiesa, nors vedybų planuotoja teigė, kad netekusi teisės vairuoti daugiau nebesėdo prie vairo, praėjusių metų vasarą DELFI žurnalistai buvo ją užfiksavę prie vairo. Vėliau K. Kaikarienė neigė, kad pažeidinėja Kelių eismo taisykles (KET).

„Aš nevairuoju, pas mane pravažiavimai būna 100 ar tik 50 metrų, esu iš tų paklusnių žmonių“, – kalbėjo ji.


Šiame straipsnyje: Kristina Kaikarienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

su

su portretas
supraskit: saugokitės, vėl neprognozuojama gatvėse-keliuose siautės???

kurmis

kurmis portretas
Cia Lietuva cia elitas viska galima tik noro reikia ir atgausi pazymejima

V

V portretas
Cia lietuvoje tokiu kaip kaikariene buvo 3,5 miliono nevisiems tokios nuolaidos daromos , kur mes einame i elita ir liks ,taip kai liks 1 milionas tai tik elitas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių