Sostinėje – pirmoji pavasario „Kritinė masė“

Penktadienio vakarą ištikimiausi dviratininkai jau susiplanavę ir raudonai pasižymėję savo kalendoriuose.

Mat penktadienį rengiama pirmoji pavasario „Kritinė Masė“. Nežinantiems, jei tokių yra, paaiškiname, – tai renginys, kurio metu miesto dviratininkai kviečiami didžiausias bei svarbiausias miesto gatves užpildyti dviračiais. Rengiamas kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį.

„Kritinė masė“ dažniausiai renkasi nenuspėjamus maršrutus, tad svarbu starte Katedros aikštėje pasirodyti laiku – 18 val.

Apie atidaromą dviračių sezoną cityuot.lt kalbasi su ištikimu „Kritinių masių“ dalyviu Mindaugu Vaičiuliu.

– Kiek maždaug dalyvių rytoj važiuos „Kritinėje masėje“?

– Kadangi „Kritinė masė“ nėra organizuotas renginys, todėl ir dalyvių skaičių sunku prognozuoti. Bet atšilus orams, po ilgos žiemos, manau, kad bus nemažai norinčių pasivažinėti.

– Ar laukiama ir žioplių, kurie tik mokosi važiavimo dviračiu mieste ar „Kritinė masė“ – visgi ne vieta pradedantiesiems?

– „Žioplių“ visada būna, ypač tai – jaunesni dviratininkai, jie dažniausiai ir nesilaiko tvarkos, o mūsų važiavimo tikslas nėra sustabdyti automobilių eismą. Bet kadangi nėra organizatorių ir atsakingų už šį važiavimą žmonių, tai nėra kaip ir sukontroliuoti tokios didelės masės žmonių. Belieka tik duoti patarimą prisilaikyti tvarkos dviratininkui, kurio važiavimas gali kelti pavojų jam pačiam ir kitiems dalyviams.


Prisijungti, jei jūs – už miestą ant dviračio.

Neprisijungti, jei į savo šarvuotą „Hummer“ sėdate net nusprendę nusipirkti pieno prekybos centre, esančiame 200 metrų nuo jūsų namų.


Šiame straipsnyje: kritinė masė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių