Šokio teatras gruodį kviečia į šventinius spektaklius

M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokomasis šokio teatras visus kviečia apsilankyti baleto spektakliuose „Piteris Penas“ ir „Kopelija“.

Gruodžio 5-6 d. čia vyks dviejų veiksmų baletas pagal J. M. Barrie pasaką - apysaką “Piteris Penas”. Skambės L. Vilkončiaus muzika. Tai pasakojimas apie berniuką Piterį Peną, kuris apsigyveno Niekados šalyje. Kartu su kitais vaikais jis naktimis skrenda pas indėnus, piratus, undinėles bei kitus stebuklingos pasakos gyventojus. Kartu jie ten patiria daugybę nuotykių.

O prieš pat Naujuosius, gruodžio 30-31 d., Šokio teatras kviečia į Leo Delibes trijų veiksmų romantinį baletą “Kopelija arba mergaitė žydromis akimis”.

Veiksmas vyksta viename viduramžių mieste. Azartiškas lėlių meistras Kopelijus sukonstruoja mechaninę lėlę Kopeliją. Ji nėra vienintelė keistuolio Kopelijaus sukurta lėlė, tačiau tik ši patraukė besiblaškančio po aikštę Franco žvilgsnį, kuris yra susižadėjęs su miela ir paprasta mergina Svanilda. Tos sustingusios būtybės hipnotizuojančios akys neduoda vaikinui ramybės. Kartu su bičiuliais įsigavęs į dirbtuvę, Kopelijaus pasiūlyto gėrimo apsvaigintas, jis regi atgyjančią savo svajonę ir jo įaudrinta vaizduotė tampa nekontroliuojama. Tačiau gėrimo poveikiui pasibaigus suvokia, kad vizija tebuvo meistriškai sukonstruota lėlė, kuri besisukdama lūžta pusiau. Su Franco draugais atskubėjusi Svanilda atleidžia sužadėtiniui, ir spektaklis baigiasi šventiškomis vestuvėmis, kuriose dalyvauja ir Kopelijus su sutaisyta lėle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių