Šokio festivalis vaikams ir jaunimui vyks keturiuose miestuose

Šiemet įvyks jau trečias Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis vaikams ir jaunimui DANSEMA.

Šiuolaikinio šokio festivalis DANSEMA - tai profesionalių šiuolaikinio šokio trupių spektakliai, skirti konkretaus amžiaus vaikams ir jaunimui. Festivalio organizatoriai „db PROJEKTAI“ įsitikinę, kad šokio spektaklių stebėjimas - tai viena iš jaunųjų žiūrovų meninės edukacijos formų, kurios kokybę užtikrina profesionalūs Lietuvos bei užsienio šiuolaikinio šokio kūrėjai.

Šiais metais festivalis vyks ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Molėtuose, Senuosiuose Trakuose. Gegužės 14-16 d. Vilniuje Menų spaustuvėje žiūrovų laukia „db PROJEKTŲ“ prodiusuojamo choreografės Birutės Banevičiūtės šokio spektaklio „Pasaulio sutvėrimas“, skirto 5-11 metų vaikams, premjera. Taip pat festivalyje apsilankys svečiai iš užsienio. Šiuolaikinio šokio trupė iš Švedijos „Embla dance“ parodys spektaklį 4-8 metų vaikams „Mūsų paplūdimyje“. „Panta Rei Danseteater“ iš Norvegijos atvežė net du spektaklius „Mes išgalvoti“ ir „Asmeniniai ritualai“,  skirtus jaunimui nuo 11 metų. Trupė „Kiertuli“ iš Suomijos pristatys spektaklį visiems nuo trejų metų „Judantys žmonės“. 

Trečiasis DANSEMOS festivalis vyksta sunkiomis ekonominėmis sąlygomis, tačiau džiugu, kad šį renginį parėmė ne tik LR Kultūros rėmimo fondas, bet ir Suomijos ambasada Lietuvoje, Suomijos bei Norvegijos kultūros fondai. Ypač didelę paramą suteikė Švedijos meno taryba ir Meno stipendijų komitetas, kurių dėka švedų spektaklį „Mūsų paplūdimyje“ pamatys Kauno, Molėtų ir Senųjų Trakų vaikai.

Festivalio programą papildys seminaras choreografams ir šokėjams, kurį ves Švedijos choreografės Anna Wennerbeck ir Bronja Novak Lindblad bei kūrybinės laboratorijos mokiniams, kurias organizuoja Norvegijos „Panta Rei Danseteater“. Kūrybinių laboratorijų dalyviai - Vilniaus Naujininkų vidurinės mokyklos mokiniai ir jų šokio mokytoja Greta Augaitytė savo darbo su profesionaliais menininkais rezultatus pristatys gegužės 14 d. 18.00 val. festivalio atidarymo metu kartu su „Panta Rei Danseteater“ trupe.

Daugiau informacijos: www.dbpro.lt/dansema

Bilietus galima įsigyti www.bilietai.lt, bilietai.lt kasose arba prieš spektaklius Menų spaustuvėje. 


Šiame straipsnyje: Dansemamenų spaustuvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių