„Smurfus“ įgarsinęs G.Savickas: su tokiu balsu jokios princesės „nepakabinčiau“

Trečiadienį Lietuvos plačiuosiuose ekranuose debiutavo animacinis filmas „Smurfai“, kuris nusišypsoti leis ne tik mažiesiems kino lankytojams, bet ir į vaikystę norintiems nusikelti suaugusiesiems.

Animacinis filmas buvo įgarsintas Lietuvos aktorių, kurie su džiaugsmu dalijosi įspūdžiais iš mėlynųjų žmogeliukų balsų įrašymo. Smurfiškais balsais kalbėti buvo patikėta aktoriams Giedriui Savickui, Giedriui Arbačiauskui ir Rasai Samuolytei.

R.Samuolytė pasakojo, kad animacinio filmo įgarsinimas – įdomus, tačiau nėra neįveikiama užduotis. „Filmo įgarsinimas nuo vaidybos scenoje skiriasi tuo, kad įgarsinant nereikia kurti vaidmens, o tiesiog ji atkurti. Žinoma, čia irgi negalima išvengti spontaniškumo, reikia mokėti pagauti emociją“ – pasakojo aktorė. 

Pasak pašnekovės, įgarsinant filmą reikia ne parodyti savo galimybes, o stengtis kuo tiksliau susitapatinti su veidu, kurį matai ekrane. 

Aktorė tikino, kad smurfai – jai nebuvo nežinomas personažas, tačiau jau primirštas. Todėl  moteriai buvo malonu prisiminti senus laikus.

Smurfus Savimylą ir Šykštuolį įgarsinęs aktorius G.Arbačiauskas sakė, kad darbas prie filmo įgarsinimo buvo įdomus, žaismingas ir kūrybingas. „Visą laiką stengiuosi gyvenime išlikti vaikiškas ir nepamiršti dalykų iš vaikystės dienų. Gal priaugau svorio, bet, ką išmokau vaikystėje, yra dalis manęs ir negaliu nuo to būti atsietas. Stengiuosi žvelgti į pasaulį vaiko akimis. Jei man tai pavyktų pasiekti kiekvieną akimirką, būčiau be galo laimingas“, - pasakojo aktorius.

Paklaustas, kaip skiriasi darbo specifika scenoje ir įrašų studijoje, G.Arbačiauskas sakė: „Kiekvienas personažas priverčia įsijausti, pažinti. Jis būna sukurtas kitų žmonių, bet visada pridedi šiek tiek savęs. Personažas turi būti panašus į originalą, bet šiek tiek ir individualus“.

Pasak pašnekovo, animacinį filmą įgarsinti jam nereikėjo specialiai ruošti balso. „Tai yra įgūdžiai, kuriuos atsineši iš teatro ar iš akademijos. Laikui bėgant pradedi save girdėti save, kokia dikcija yra reikalinga, atsiranda muzikalumas“, - teigė aktorius.

Smurfą Išminčių įgarsinęs aktorius G.Savickas pasakojo, kad sulaukė daug iššūkių įgarsindamas animacinį filmą. „Filme labai daug mėlynos spalvos, visi smurfai beveik vienodi, labai panašių bruožų ir dažniausiai matosi tik jų baltos kepurytės. Savąjį atskirdavau tik iš akinukų, bet jei visi stovėdavo atsukę nugaras, pasimesdavau“, - įspūdžiais dalinosi aktorius.Aktorius šmaikštavo, kad renkantis vaidmenį reikia žiūrėti į tai, kas tinka, o ne į tai, ko nori. „Gal ir norėčiau filmuose visada įgarsinti princus, bet koks iš manęs princas!? Su tokiu balsu aš juk nei vienos princesės nepakabinčiau“, - juokėsi aktorius.

Į trečiadienį vykusią išankstinę animacinio filmo premjerą "Multikino" buvo pakviesta apie 100 Lietuvos žmonių su negalia sąjungos vienijamų vaikų, kurie pirmieji galėjo pamatyti naują mėlynųjų žmogeliukų gyvenimo istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
igarsino smurfus, kaip nori taip suprask, nei video nei trailerio nieko, dabar teks googlint, kad suzinociau, kas tie smurfai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių