Smuikininkė ir kontrabosininkas – gyvenime ir scenoje kartu

„Gyvenime visada esame kartu su kažkuo... Su mylimu žmogumi, draugais, tauta, gamta, patys su savimi...“ – samprotavo smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė. Ji su savo vyru kontrabosininku Danieliumi Rubinu kitą savaitę, antradienį, Klaipėdoje surengs koncertą „Kartu“.

Nuo pat studijų laikų

Agnė ir Danielius baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą bei Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Šiuo metu abu muzikuoja Gidono Kremerio vadovaujamame orkestre „Kremerata Baltica“, su kuriuo ne kartą pasirodė ir kaip solistai.

D.Rubinas nuo pat studijų laikų aktyviai koncertuoja ne tik kaip solistas, bet ir su įvairiais kameriniais ansambliais. Jis grojo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, pasirodė su tokiais žymiais pasaulinio garso atlikėjais, kaip G.Kremeris, J.Bašmetas, M.Brunello ir kitais.  Kartu su Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovu violončelininku Mindaugu Bačkumi jis surengė nemažai dueto rečitalių ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje. Kontrabosininkas dalyvavo įvairiuose meistriškumo kursuose bei festivaliuose, pats vedė meistriškumo kursus San Paulo mieste (Brazilija). Taip pat jis yra vienas iš kamerinio ansamblio „Kremeratini“ įkūrėjų, keletą metų vadovavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro kontrabosų grupei. Šiuo metu jis yra ir Orkestra Ansamble Kanazawa (Japonija) kviestinis koncertmeisteris.

Atstovavo Lietuvai

Dar besimokydama mokykloje, A.Doveikaitė-Rubinė pelnė laureatės vardą ne tik nacionaliniuose, bet ir tarptautiniuose konkursuose. Pagal studentų mainų programą Agnė studijavo Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ Leipcige (Vokietija). Smuikininkė laimėjo konkursus ir atstovavo Lietuvai Skandinavijos šalių jaunimo orkestre „Orkester Norden“ bei Europos Sąjungos jaunimo orkestre (EUYO).

A.Doveikaitė-Rubinė griežė solo su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų simfoniniu orkestru, Leipcigo Hochschule für Musik und Theater „Felix Mendelssohn Bartholdy“ studentų kameriniu orkestru bei kameriniu orkestru „Camerata Klaipėda“. Smuikininkė yra surengusi keletą solinių rečitalių, dažnai koncertuoja ne tik kaip solistė, bet ir su įvairiais kameriniais ansambliais. Už tarptautinius pasiekimus ji gavo Lietuvos Respublikos prezidento Valdo Adamkaus padėką.

Groja duetu

Smuikininkės A.Doveikaitės-Rubinės ir kontrabosininko D.Rubino duetas taip pat vadinasi „Kartu“ („Together“) ir gyvuoja nuo 2007-ųjų. Agnė ir Danielius kartu koncertavo Lietuvoje, Austrijoje, Vokietijoje, Latvijoje bei Japonijoje. Pasak atlikėjų, publiką žavi netradicinė dueto sudėtis, iš pažiūros nesuderinamų „aukščiausio“ ir „žemiausio“ styginių instrumentų bendras skambėjimas, negirdėti, nauji sąskambiai. Dueto repertuarą sudaro įvairių epochų muzika – nuo baroko iki šių dienų kompozitorių kūrinių.

Koncerte „Kartu“ taip pat skambės įvairių žanrų bei skirtinų epochų muzika – Nicolo Paganini‘o, Rodolphe’o Kreutzerio, Reinholdi’o Gliere‘o, Franko Proto kūriniai smuiko ir kontraboso duetui. Taip pat bus atliktas lietuvių kompozitoriaus Tado Žukausko opusas „Kūno narve ji nervingai vaikšto“, sukurtas specialiai G.Kremerio kamerinės muzikos festivaliui Lokenhauze (Austrija) ir būtent šiam atlikėjų duetui.

„Į šį koncertą ateikite pabūti kartu su mumis, kartu išgyventi atliekamus kūrinius, kartu panirti į dviejų kontrastingų instrumentų skambesio darną, kartu pasidžiaugti muzika“, – kvietė Agnė ir Danielius, kurių pasirodymas „Kartu“ – lapkričio 13 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai – po 20 Lt, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Vistiek geriausias kontrabosininkas- DONATAS BAGURSKAS!!!!!!!! NEREALUS MUZIKANTAS, PEDAGOGAS IR NUOSTABUS ZMOGUS!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių