S.Larssono ekranizacijų žvaigždės sužibo ir Holivude

Kultinio švedų rašytojo Stiego Larssono kūrinių ekranizacijose ryškiai sužibusios švedų aktorių Noomi Rapace ir Michaelio Nyqvisto žvaigždės nušvito ir Holivude. Netrukus abu aktoriai savo talentą įrodys populiarių filmų tęsiniuose.

Noomi Rapace, S. Larrsono „Millennium“ trilogijos ekranizacijose įkūnijusi genealiąją keistuolę Lisabetą Salander, vaidins antrojoje „Šerloko Holmso“ dalyje. Pranešama, kad Guy‘aus Ritchie režisuojamo filmo tęsinyje švedei patikėtas pagrindinis moteriškas vaidmuo, tad juostoje taip pat vaidinančiai žaviajai Rachel McAdams teks gerokai paplušėti, kad neliktų Holivudo naujokės N. Rapace šešėlyje. Vaidmuo filme apie garsiausią visų laikų detektyvą – švedės debiutas filmuose anglų kalba.

Tuo tarpu N. Rapace kolega garsiosiose „Millennium“ ekranizacijose – Michaelis Nyqvistas, gavo vaidmenį ketvirtojoje legendinės „Misijos neįmanomos“ dalyje. Aktorius filme grumsis su Tomo Cruise‘o herojumi – filme įkūnys blogietį.

Į Holivudo prodiuserių akiratį švedai pateko po itin sėkmingų vaidmenų švediškoje kino trilogijoje „Mergina su drakono tatuiruote“, „Mergina, kuri žaidė su ugnimi“ ir „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“. Ekranizacijos buvo sukurtos remiantis literatūriniu fenomenu pasaulyje tapusiais švedų rašytojo Stiego Larssono to paties pavadinimo bestseleriais.

Lietuvos žiūrovai jau matė pirmąją trilogijos dalį „Mergina su drakono tatuiruote“, o nuo gruodžio 17 d. kino teatruose pasirodys ir antroji dalis „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“.


Šiame straipsnyje: Stiegas Larssonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių