Skulptoriaus ir tapytojo M.Gaubo pokštai uostamiestyje

Penktadienį uostamiestyje atidaroma šiauliečio dailininko Martyno Gaubo tapybos ir skulptūrų paroda „Standart“ kviečia pasinerti į dadaistiškai kvatojantį, pilną postmodernistinių išdaigų autoriaus kūrybos pasaulį.

Skulptorius ir tapytojas M.Gaubas garsėja ironija ir šmaikštumu. Anot menotyrininko Ričardo Jakučio, nepasakysi, kad šis jaunasis šiaulietis į meną žiūri nerimtai. Tiesiog jo kūriniai turi subtilaus humoro užtaisą, jo menas atsiranda iš žaidimo. Nors M.Gaubas kuria skulptūros, tapybos, kartais ir grafikos srityse (dabar piešia politikų šaržus), bet studijavo dizainą. Tai, atrodo, jam net padeda, nes, prie nieko neprisirišdamas jis atranda savitą meninę raišką - ieško grožio negražiuose pavidaluose. Jo paveiksluose regime storas nuogas moteris, šviesmečiais nuo Apolono idealo nutolusius vyrus, toli nuo tobulybės ir jo šventieji bei angelai...

M.Gaubo kūryba - tai patirto ir įsivaizduoto, stebėto ir jausto mišinys. Stebina kūrėjo laisvumas, drąsus, nevaržomas gestas, ypatingas sugebėjimas keistis, nuneigti savo atradimus. Svarbi menininko kūrybos savybė - laisva visa ko regėto interpretacija. Jam patinka kurti paradoksalias prasmes, pabrėžti netikėtumus.

Apie autoriaus produktyvumą byloja, kad jau yra sukūręs per 500 skulptūrų, kurių dydis - nuo 5 cm iki 12 m. Surengė parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Danijoje, Švedijoje. Ironiškų kūrinių autorius gyvenime atrodo rimtas, nes juk jis - Šiaulių „Laiptų galerijos“ direktoriaus pavaduotojas.

M.Gaubo parodos „Standart“ atidarymas - lapkričio 13 d. 18 val. Baroti galerijoje (Aukštoji g. 1/ Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda), kur ji veiks iki gruodžio 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių