Škotų rašytojui I. Branksui nustatytas vėžys

Škotų rašytojas, romano „Širšių fabrikas“  autorius Iainas Banksas prisipažino, kad serga vėžiu ir mažai tikėtina, kad išgyvens „ilgiau nei metus“.

I. Banksas apie ligą paskelbė trečiadienį savo interneto tinklaraštyje ir taip pat pranešė atšaukiąs visus anksčiau suplanuotus viešus susitikimus.

Pasak 59 metų rašytojo, kad serga jis sužinojęs, kai kreipėsi į gydytoją dėl skaudančios nugaros. Tyrimai parodė, kad jis serga ne tik geltlige, bet ir tulžies pūslės vėžiu.

„Oficialiai jaučiuosi labai prastai...., man vėžys“, - parašė jis pridurdamas, kad pradėjo trumpą medaus mėnesį, paprašęs savo partnerės Adele Hartley „tapti jo našle“.

Mokslinės fantastikos romanus kuriantis ir kartais Iaino M. Bankso vardu pasirašantis autorius nurodo, kad tulžies pūslės vėlyvos stadijos vėžį turintiems pacientams skirta gyventi vos keletą mėnesių.

„Ypač neįtikėtina, kad aš išgyvenčiau ilgiau nei metus. Taigi, atrodo, kad mano paskutinysis romanas “Karjeras„ tikrai bus paskutinis“, - pridūrė jis.

Škotijoje, Faife, gimęs I. Banksas studijavo Sterlingo universitete, o 1984 metais išleido savo pirmąjį romaną „Vapsvų fabrikas“.

2008 metais jis pateko į 50 geriausių britų rašytojų sąrašą, kurį žurnalas „The Times“ sudarinėja nuo 1945 metų.


Šiame straipsnyje: Iainas Banksasrašytojasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių