Škotams patarta po kiltais mūvėti apatinius

Organizacija „Scottish Tartans Authority“ nusprendė, kad tradicinių škotiškų kiltų segėtojai privalo po jais mūvėti apatinius, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

Škotiškas tradicijas propaguojanti organizacija paragino pamiršti vieną iš jų. „Scottish Tartans Authority“ direktorius Brajenas Viltonas pareiškė, kad idėja, jog tikras škotas po kiltu neturėtų nieko mūvėti, yra „vaikiška ir nehigieniška.“ Sveikas protas ir padorumo taisyklės reikalauja tais atvejais, kai segimas kiltas, mūvėti tai, kas mūvima po paprastomis kelnėmis.

Tiesa, kai kurie garsūs škotai tokią rekomendaciją pasmerkė. Vienas iš jų – „Formulės-1“ lenktynininkas Deividas Kulhardas. „Kiltai yra atėję iš praeities, o su jais ir tradicija apačioje nieko nemūvėti. Didžiuojuosi, kad esu tikras škotas. Tai tradicija, kurią reikėtų palikti ramybėje. (...) Kiltą segiu nuo tada, kai dar buvau mažas berniukas. Ir toliau segėsiu kiltą nemūvėdamas apatinių. Tai visai nėra nei vaikiška, nei nehigieniška“, – sako legendinis lenktynininkas.

Škotijos kiltų gamintojų asociacijos atstovas pasisakė „už judėjimo laisvę“ ir pareiškė nematąs nieko blogo, jei vyrai po kiltais nemūvės apatinių.


Šiame straipsnyje: kiltasškotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių