„Skonio žinynas“ – naujovių išalkusiems gurmanams

Ar kada galvojote apie tai, kodėl vieni dalykai dera, o kiti ne? O gal trūko įkvėpimo, ką daryti su ryšeliu burokėlių?

Menas sujungti maisto produktų skonius, kad jie harmoningai derėtų tarpusavyje, ilgus metus buvo ir vis dar tebėra iššūkis virtuvės meistrams. Niki Segnit „Skonio žinynas“ – pirmoji knyga, puslapis po puslapio pasakojanti, kodėl produktai susilieja (arbe ne) į tobulą skonio simfoniją.

Ši knyga – unikalus maisto derinių rinkinys, pristatantis vieną derinį po kito abėcėlės tvarka: nuo klasikinių (aviena ir abrikosai), šiais laikais populiarių (šokoladas ir čili pipirai) iki neįprastų derinių (arbūzas ir austrės).  Estetiškas ir informatyvus „Skonio žinynas“ yra ne tik puikus vadovas, padėsiantis tobulėti virtuvėje, bet ir sąmojingas, inteligentiškas skaitinys, kuris gali priversti nemiegoti visą naktį.

„Skonio žinyne“ pateikiama 980 derinių, o į jų aprašymus įausta 200 receptų arba jų užuominų. Knygoje nėra patiekalų ar jų ingredientų nuotraukų – vienintelės knygos iliustracijos, tai spalvingos grafinės skonių paletės, pradedančios kiekvieną atskiros skonių temos skyrių.

Apie autorę:
Iki dvidešimties Niki Segnit mokėjo ne ką daugiau nei nuskusti bulves, kol vieną dieną, beveik netyčia, pajuto malonumą gaminti. Nors ir mėgaujasi rafinuotais restoranų patiekalais, autorė nebando jų atkartoti, o verčiau eksperimentuoja gamindama namuose pagal kasdienius skirtingų šalių receptus.

Niki Segnit – marketingo specialistė, dirbusi su daugeliu garsių saldumynų, užkandžių, vaikų maisto, prieskonių, pieno produktų, alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų prekių ženklų. Su vyru gyvena Londono centre.

Atsiliepimai:
„Išskirtinė skonių derinimo knyga“ Observer
„Apgaulingai paprastas šedevras“ Sunday Times
„Originalus ir įkvepiantis šaltinis“ Hestonas Blumenthalis
„Intriguojanti, stebinanti ir nepaprastai naudinga“ Hughas Fearnley-Whittingstallis


Šiame straipsnyje: VagaSkonio žinynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių