„Skliaute“ - nepriklausomo Amerikos kino istorija

Kavinės „Skliautas“ klubas antradieniais kviečia pasižiūrėti gerą kiną ir išgirsti apie jį šį tą daugiau. Kas yra nepriklausomas kinas, kaip sekasi jam išlikti šalia mases viliojančios Holivudo produkcijos bei kaip jis įtakoja Holivudą? Atsakymus į šiuos klausimus taip pat išgirsite klube (Rotušės aikštė 27a, įėjimas iš „Skliauto“ kiemo).

Paskaitų cikle sužinosite, ką, kaip ir kodėl kūrė nepriklausomi režisieriai: Jim Jarmusch, Steven Soderberg, Richard Linklater, Quentin Tarantino, Robert Rodriquez, John Waters, Kevin Smith, Spike Lee, Harmony Korine, Woody Allen, Wes Anderson, Michael Moore, Hal Hartley ir kt.

Paskaitų ciklą veda Muzikos ir teatro akademijos kino istorijos dėstytojas Stasys Baltakis.

Kiekvieną antradienį pristatomas vis kitas režisierius, jo įtaka Nepriklausomam kinui, ką jis teigė ir kaip jį išgirdo žiūrovas, kaip įvertino kritikai.  „Pažiūrėsime po svarbiausią arba įtakingiausią kino kūrinį, po peržiūros aptarsime filmą, režisierių ir save tame filmo supratime“, - žada organizatoriai. Daugelis filmų bus rodomi anglų kalba (su lietuviškais arba rusiškais titrais).

Sausio 26 d. 19 val. - antroji „Nepriklausomo kino istorijos” paskaita, kurios metu kartu su S.Baltakiu apžvelgsime režisieriaus Jim Jarmusch kūryba.

Jim Jarmusch  kiekviename savo filme Niujorko gatvinės bohemos dvasioje pasakojantis dėstantis savo gyvenimo poeziją ir filosofiją. Filmuose vaidina/kuria/būna muzikos ir kino legendos: Tom Waits, John Lurie, Roberto Benigni, RZA, White Stripes ir aibė kitų.

Paskaitos ir kino peržiūros mokamos. Vienos paskaitos kaina - 10 Lt., abonementas 12 paskaitų - 100 Lt.


Šiame straipsnyje: kinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių