Š.Kirdeikis ir M.Linkytė „Eurovizijos“ atrankoje žada iššokti iš torto

Šį savaitgalį prasidėjusios nacionalinės Eurovizijos atrankos, kaip ir kasmet, žiūrovams pasiūlė ir dar pasiūlys visą paletę atlikėjų – žinomų ir nelabai, balsingų ir kiek nusidainuojančių, originalių ir taikančių į Eurovizijos standartus.

Choreografas Šarūnas Kirdeikis šiemet dirba net su trimis nacionalinės atrankos dalyviais, viena jų – praėjusių metų atrankose sužibėjusi Monika Linkytė.

„Kalbant labai atvirai – manau, jog Eurovizijos konkursas yra lyg negyva katė, kurią už uodegos vis dar tampo ir bando žaisti daugybė naujų grupių ir atlkėjų. Tačiau Monika yra viena iš tų balsingųjų, įnešiančių naujų vėjų į atrankas ir tikrai ta, dėl kurios verta jas žiūrėti. Nekuriame specialiai eurovizinio pasirodymo: mano nuomone, tai yra tiesiog “ kabinanti“ daina, kurią klausantis norisi linksėti galvą. Pats pasirodymas - tikimės ir dirbame - sustyguotas iki smulkiausių detalių, kurios žiūrint verstų bėgioti šiurpuliukus per nugarą“,- sako Šarūnas.

Pati Monika taip pat pasakoja, jog nors daina „Happy“ kurta specialiai Eurovizijai, į jokius standartus nebuvo kreipiama dėmesio. „Kūrėme tiesiog gerą dainą – darome tai, kas mums patiems patinka ir tikimės, kad patiks ir kitiems“, - teigė jaunoji atlikėja.

Paklausta, koks bus jos pasirodymas, Monika juokdamasi žada, jog „bus daug fejerverkų ir iššoksim iš torto“.

„O jei rimtai, tai kuriame linksmą ir energijos bei ritmikos pilną pasirodymą, atspindintį dainą. Šou elementai visad turi būti glaudžiai susiję su daina - tai svarbiausia pasirodyme. Šiuo metu mokausi choreografijos dalį, kuri primena kažką tarp ženklų kalbos ir indiško šokio judesių. Žiauriai sunku! Bet, jei nieko nesugadinsiu, atrodyti turėtų efektingai“, - tikisi dainininkė.

Pasak pasirodymą kuriančio Šarūno, Monikos pasirodymui ruošiama pritariančių vokalistų, šokėjų ir pačios atlikėjos choreografinė sintezė.

„Kartu su Show Makers vaikinų grupės šokėjais Mindaugu Gustu ir Albertu Lagunovičiumi laikysim vyrišką frontą ir atitinkamą choreografinę energiją. Monika su pritariančiomis vokalistemis bus plastiškoji, „gerietiška“, seksualioji pasirodymo dalis. Kadangi  ne kartą teko ne tik ruošti atlikėjus šiam konkursui, bet ir pačiam dalyvauti „Eurovizijoje“, susidariau nuomonę, jog šiam renginiui reikalingas skoningas išsišokimas. Koks jis – choreografinis, vokalinis ar reklaminis, galbūt ne tiek svarbu. Bet kuriuo atveju, su Monika, pritariančiaisiais vokalistais ir „Show Makers akademijos“ šokėjais dirbsime vardan kokybiško bendro kūrinio“, - žadėjo Šarūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių