„Sirens“ džiazas, suvienijęs Lietuvą ir Šveicariją

Prieš 15 metų dėl bendradarbiavimo rankomis sukirtę Lietuvos bei Šveicarijos džiazo muzikantai tebepuoselėja kūrybinių sąskrydžių tradiciją.

Jie kviečia publiką įvertinti ilgametės partnerystės vaisius šeštadienį 20 val. Palangos kultūros centre „Ramybė“ vyksiančia džiazo kvarteto „Sirens“ koncerte.

Kvarteto nariai – klaipėdietis gitaristas Eugenijus Jonavičius, šveicarų fleitininkas Romanas Glaseris, bosistas Herbie’s Kopfas ir būgnininkas Tony’s Renoldas – žada įrodyti, kad jų muzika ne tik neturi sienų, bet ir yra puikus rudens antidepresantas.

Priežasčių pasitikėti kūrybos galia nestinga: nepaisant skirtingų tautybių, kvarteto narius vienija universali muzikos kalba ir profesionalumas. Visi jie yra melomanų bei muzikos specialistų pripažinti virtuozai, be kita ko, dirbantys ir pedagoginį darbą. Ketvertuko nariai – kūrybingos asmenybės, todėl jų pasirodymų metu skamba tik originalios autorinės džiazo kompozicijos.

„Kiekvienas iš mūsų į koncertus ir repeticijas atsineša savo kūrinių, tad juos belieka sujungti į visumą, kad skambančia muzika galėtume mėgautis tiek mes, tiek klausytojai. Kvartetas išties „susigrojęs“: esame atradę mums tinkančius kūrinius, unikalų skambesį ir bendradarbiavimo džiaugsmą“, – sakė E.Jonavičius.

Geriausiu gitaristu Vakarų Lietuvoje tituluojamo klaipėdiečio teigimu, jo ir šveicarų draugystė bei profesinis bendradarbiavimas prasidėjo dar prieš 15 metų. „Grojau viename Klaipėdos viešbutyje, kuriame tądien lyg tyčia apsistojo iš džiazo konkurso Odesoje vykę šveicarų džiazmenai. Po pažinties su vienu iš jų, bosistu H.Kopfu, ėmėme bendrauti. Po laiškų dienos šviesą išvydo ir bendri muzikiniai projektai Lietuvoje“, – prisiminė E.Jonavičius.

Po intensyvių repeticijų, bendradarbiavimo su vilniečiais muzikantais ir sėkmingų pasirodymų Lietuvos festivaliuose buvo surengtas koncertų turas Šveicarijoje. Jo metu, prie dueto prisijungus fleitininkui Romanui bei būgnininkui Tony’ui, ir gimė projektas „Sirens“. Nuo tada kvartetas pagroti susirenka kas keleri metai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių