Šiemet LNK Gerumo diena taps gerumo savaite

Tradiciškai pavasario pradžią LNK televizijoje žymi didelis ir jautrus projektas - labdaros telemaratonas „Gerumo diena“. Kovo 12-ąją rengiama  „Gerumo diena“ šiemet trečią kartą iš eilės bus skiriamas kovai su vėžiu.

„Vėžys - vienas didžiausių šių laikų žmonijos priešų, tai maras, kuris negailestingai iš tėvų atima vaikus, iš vaikų - tėvus, iš visuomenės - talentingus, ambicingus žmones. Sergamumas vėžiu didėja, bet sykiu su kiekviena diena didėja ir viltis, kad ši liga bus išgydoma“, - sako „Gerumo dienos prodiuserė Laura Paukštė.

Šiemet dalyvauti „Gerumo dienoje“ kviečiamos didžiausios onkologines ligas gydančios ligoninės.

Vėžio profilaktika, ankstyva diagnostika, gydymui skirta pati naujausia medicinos technika - tai būdai, kurie labiausiai padeda kovoti su šia liga. „Mes trečią kartą kviečiame į kovą su vėžiu, siekdami mūsų ligonines aprūpinti pačia moderniausia medicinos technika. Taip pat dar kartą primename žmonėms patiems rūpintis savo sveikata ir dalyvauti visose vėžio patikros programose. Po „Gerumo dienų“  žymiai padaugėja žmonių, einančių tikrintis sveikatą. Tai - vienas didžiausių „Gerumo dienos“ pasiekimų“, - pabrėžė L. Paukštė.

„Gerumo diena“ šiemet išsiplės iki savaitės LNK eteryje. Pirmieji Gerumo estafetę kovo 6-ąją  pradės „Žvaigždžių duetų“ komanda, koncertą skirdama Gerumo dienai, o pinigus už skambučius - Gerumo dienos fondui. Prie „Gerumo dienos“ prisijungs ir visos LNK laidos, laidų vedėjai kasdien ragins aukoti „Gerumo dienai“. 

Skambinti mokamomis telefono linijomis bus galima visą savaitę. Kovo 12-ąją žiūrovų laukia speciali tiesioginė „Gerumo dienos“ transliacija ir „Gerumo sparnų“ įteikimo ceremonija.

Iš viso per septynias LNK Gerumo dienas žiūrovai suaukojo per 9.5 milijono litų  (9 685 469 Lt). Iš jų 6 milijonai buvo skirti kovai su vėžiu.

„Gerumo diena“ - kovo 12-ąją per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių