„Sidabriniam gruodžio pajūry“ aidės O.Kolobovaitės balsas

Donato Kajoko eilėraščio eilutė inspiravo mintį paskutiniojo 2009-ųjų vakaro programą Klaipėdos koncertų salėje pavadinti „Sidabriniam gruodžio pajūry...“ Ja su klaipėdiečiais atsisveikins kone visą gruodį čia vykęs šventinės klasikos festivalis „Salve Musica“.

Gruodžio 31 - ąją, ketvirtadienį, 18 val. “Sidabriniam gruodžio pajūry” grieš Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) ir jo meno vadovas Mindaugas Bačkus (violončelė), dainuos Ona Kolobovaitė (sopranas). Koncertą diriguos Mindaugas Piečaitis, o vakarą ves aktorius Darius Meškauskas.

Prieš pusmetį prie KKO vairo stojusį energingąjį M.Bačkų ir jo vadovaujamo orkestro veiklą Klaipėdos koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė pavadino bene didžiausiais šių metų atradimais. KKO meno vadovas M.Bačkus taip pat nusiteikęs optimistiškai: „Orkestras pasipildė naujais muzikantais, sutvirtėjo kaip kolektyvas. Turime daug darbo ir dėl to labai džiaugiamės“.

Iš tiesų gruodis orkestrui buvo ypač intensyvus - net dešimt koncertų. Orkestras pristatė tris naujas programas savojoje Klaipėdos koncertų salėje, koncertavo Kauno filharmonijoje bei dukart - Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Dirigentui M.Piečaičiui Klaipėdos koncertų salė šiemet tapo puikia kūrybinių idėjų realizavimo vieta. Kūriniu „Catcerto“ jis čia debiutavo kaip kompozitorius, o su orkestru „muzikuojanti“ katė sulaukė plataus atgarsio net pasauliniu mastu. Pats kūrinio autorius užklupusį dėmesį vertina santūriai: „Į populiarumą žiūriu atsargiai. Tai trumpalaikis reiškinys, kuris šiandien gali tave iškelti į padanges, o rytoj vėl greitai pastatyti ant žemės. Dėmesys ir darbo įvertinimas yra malonus jausmas, tačiau tai nėra lemiamas faktorius“. M.Piečaitis visuomet pasisako „už gražius ir tikrus dalykus“.  Ir kūrinyje katei su orkestru jis įžvelgia kur kas gilesnę prasmę: „Juo norėjau priminti žmonėms, koks nepakartojamas ir netikėtas gali būti mus supantis pasaulis“. 

Kylančiai muzikinės scenos žvaigždei O.Kolobovaitei 2009-ieji tikriausiai įsimins kaip „Triumfo arkos“ metai. Populiaraus konkurso dėka ją pažino ir pamilo visa Lietuva. O klaipėdiečiai ją su džiaugsmu „atrado“ dar ir naujajame uostamiesčio Muzikinio teatro pastatyme - Giedriaus Kuprevičiaus miuzikle „Veronika“, kuriame O.Kolobovaitė puikiai pasirodė pagrindiniame vaidmenyje.

„Klausantis skambaus Onutės soprano ir stebint jos pasirodymus scenoje sužavi profesionalumas, estetika ir stiliaus pojūtis, o bendraujant su ja - nuoširdumas, vidinė kultūra ir šypsena. Ji spinduliuoja gerą nuotaiką ir energiją“, - tvirtino  festivalio „Salve Musica“ meno vadovė kompozitorė Loreta Narvilaitė.

„Dainuoju ir vaidinu ne tam, kad vadintų žvaigžde. Viską noriu daryti subtiliai, - prisipažino Onutė.  - Už tai, ką darau, jaučiu didelę atsakomybę. Stengiuosi pasirodyti tik gerai, be jokių dviprasmybių. Man svarbiausia - dainuoti“.

Naujametiniame koncerte O.Kolobovaitė ne tik dainuos, bet ir gros. Ne tik violončele grieš ir M.Bačkus, o M.Piečaitis ne tik diriguos... Pasak pastarojo, „bus linksma ir smagu. Publikos laukia įvairūs netikėtumai. Visko išduoti dabar nevalia. Tegu tai būna siurprizas”.

Bilietai į baigiamąjį šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ ir finalinį visų šių metų koncertą Klaipėdos koncertų salėje - po 50, 70 ir 100 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių