„Sidabrinė gervė 2010“ filmų stoka nesiskundžia

 

Nepaisant ekonominės krizės, kūrybinė krizė Lietuvos menininkus aplenkė. Mat paraiškų Lietuvos kino ir televizinio kino apdovanojimams “Sidabrinė gervė 2010” tikrai netrūksta.

Geriausieji darbai bus paskelbti ir įvertinti jau gegužės 28-osios vakarą.

Visas kino kūrėjų gildijas apimantys apdovanojimai “Sidabrinė gervė” šiemet rengiami po Lietuvių kino akademijos (LiKA) vėliava. Pasak akademijos direktorės Linos Buzelytės, vertinimo komisijos nariai net ir ekonominio sunkmečio laikais negalėtų skųstis filmų stoka, - pateiktos paraiškos jau skaičiuojamos dešimtimis, ypač aktyvūs dokumentinių filmų kūrėjai.

LRT vadovas Audrius Siaurusevičius pabrėžė, kad Lietuvos televizija visada buvo lietuviško kino partnerė ir rėmėja. “Todėl natūralu, kad “Sidabrinės gervės” apdovanojimai bus rodomi būtent šiuo kanalu”, -  kalbėjo A.Siaurusevičius.

“Džiaugiuosi, kad ceremonija bus tiesiogiai transliuojama iš “Ūkio banko teatro arenos”. Teatro erdvė suteiks iškilmingumo. Simboliška, kad atgimstančio Lietuvos kino apdovanojimams pasirinkta arena, esanti kitoje Neries pusėje, kuri tampa naująja kultūros ir meno meka”, - sakė oficialaus apdovanojimų organizatoriaus “Uzi Group” atstovė Agnė Armoškaitė - Šemberienė.

Gervių statulėles apdovanojimams tradiciškai gamina skulptorius Audrius Liaudanskas. Šiemet taip pat bus įteiktas “Sidabrinės gervės kiaušinis” - už geriausią jaunojo kūrėjo darbą. O už viso gyvenimo nuopelnus – “Auksinė gervė”.

Kas pretenduoja į šį garbingiausią apdovanojimą, kol kas neatskleidžiama. Pernai jis buvo įteiktas legendinei aktorei Eugenijai Pleškytei. “Jaunajai kartai noriu palinkėti, kad veržtųsi į kino meno pasaulį ir kurtų gražius darbus, kad liktų puikūs prisiminimai apie žmones būsimame tūkstantmetyje”, - tąsyk atsiimdama apdovanojimą sakė E.Pleškytė.

“Sidabrinė gervė 2009” ceremonijoje taip pat dalyvavo prezidentas Valdas Adamkus, pasaulinio garso aktorė Ingeborga Dapkūnaitė, Europos kino paramos fondo “Eurimages” atstovai. Šiemet į apdovanojimus taip pat atvyks daug įtakingų svečių iš užsienio kino pramonės, pasiruošusių  abipusiam bendradarbiavimui su Lietuvos kūrėjais.

Iškilmingoji “Sidabrinė gervė 2010” apdovanojimų ceremonija įvyks gegužės 28 d. Vilniuje, “Ūkio banko teatro arenoje”. Renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

 


Šiame straipsnyje: Sidabrinė gervė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių