Šiaulių dramos teatre – paskutinės repeticijos prieš premjerą

Populiarios prancūzų dramaturgės Yasminos Reza pjesę „Skerdynių dievas“ teatre stato režisierius Arvydas Lebeliūnas.

Režisieriaus teigimu, pjesės „Skredynių dievas“ siužetas paprastas – tarp dviejų berniukų kilus muštynėms, incidentą aptarti susitinka jų tėvai. Tačiau įpusėjus diskusijoms, ant stalo kavą pakeičia romas, į paviršių iškyla žemiausi žmogaus instinktai – neapykanta ir egoizmas. Nors viskas prasideda nuo kompromiso.

„Tikriausiai gyvenime padarę kažkokius kompromisus labai kenčiame ir tai išlenda per visai nekaltai išmuštus du vaiko dantis, išlenda pragaras šeimoje, pragaras žmoguje ir ne dėl to, kad jis blogas, bet dėl to, kad jis padaręs kompromisą. Tas kompromisas įsisenėjęs, jis tampa kaip uždelsto veikimo bomba“, – kalbėjo režisierius A. Lebeliūnas.

Spektaklyje skamba Jono Sakalausko muzika, scenografija – dailininko Artūro Šimonio. Aktoriaus Sigito Jakubausko teigimu, pjesė nėra tokia paprasta, kaip atrodo iš pirmo perskaitymo

„Pati struktūra tokia ganėtinai sunkoka todėl, kad čia nėra didelių monologų, ilgu dialogų. Čia visi keturi žmonės vienu metu kalba, tad ganėtinai sudėtinga po vieną žodį pataikyti ir neprarasti tos minties ir veiksmo“, – sakė jis.

Šmaikščios Y. Reza pjesės vaidinamos daugelio šalių teatrų scenose. Pernai „Skerdynių dievą“ ekranizavo garsusis Romanas Polianskis, vasarį „Idioteatre“ pastatė Dainius Kazlauskas.


Šiame straipsnyje: repeticijateatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonukas

jonukas portretas
Kur gauti bileitą,a da yr?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių