Siaubo žanro stereotipus laužantis filmas sutiktas plojimais

Naujausias siaubo filmas „Namas girios glūdumoj“ (angl. „The Cabin in the Woods“), kurį režisavo serialų „Dingę“ ir „Bafi – vampyrų žudikė“ scenaristas Drew Goddardas, kino pasaulyje buvo puikiai sutiktas net skeptiškiausių kritikų. Po filmo pristatymo penktadienį, balandžio 13-ąją, internete netyla susižavėjimo kalbos, o kino ekspertai pažėrė juostai šiam žanrui retų, ypač gerų įvertinimų.

Didžiausios interneto kino duomenų bazės Imdb.com lankytojų nuomone, „Namas girios glūdumoj“ vertas net 8,2 balo iš 10-ies galimų. Išskirtiniu scenarijumi ir netikėtais siužeto vingiais pasižyminti juosta gavo puikų įvertinimą ir įtakingoje kino mėgėjų svetainėje Rottentomatoes.com, kur surinko net 92 procentus iš šimto.

Šįsyk gerų balų nepagailėjo net griežtieji Metacritic.com vertintojai. Pagal profesionalių kino kritikų recenzijas filmui skiriama 72 balai iš šimto, o puslapyje apklausti kino mėgėjai juostą vertina dar geriau – nei 7,9 balo iš dešimties. Toks aukštas įvertinimas puslapyje Metacritic.com išties išskirtinis, mat čia surenkamos įvairių, didžiausią įtaką kino pasaulyje turinčių leidinių apžvalgininkų nuomonės. Tad 70 balų perkopęs vertinimas išties įrodo, kad „Namas girios glūdumoje“ puikiai tiks ne tik nuotaikingam laiko praleidimui, bet ir itin kokybiško kino mėgėjams.

Komentaruose kritikai giria „Namą girios glūdumoj“ už tai, kad filmas tuo pačiu metu yra labai juokingas, keistas ir baisus. „Jei manote, kad jums siūloma paprasta užmiesčio išvyka, labai klystate“, – intriguoja vertintojai. Žiūrovų filme laukia neįtikėtinas kino kūrėjų išradingumas. „Namas girios glūdumoje“ lyginamas su legendinio 1981-ųjų siaubo filmo „Piktieji numirėliai“ (angl. „The Evil Dead“)  ir 1996-ųjų gudrios siaubo istorijos „Klyksmas“ (angl. „The Scream“) mišiniu. Kaip rašė „Chicago Reader“ kritikas J.R.Jonesas, „Namas girios glūdumoje“ sugeba papasakoti kur kas gilesnę istoriją, nei tik vaizdai ekrane.

„Su meile siaubo žanrui ir žaismingu šelmiškumu sukurtas „Namas girios glūdumoj“ yra tarsi viliokiškas ir vingiuotas siaubo šokis, kuris vis keičia savo žingsnelį tol, kol žiūrovas pasimeta ir bejėgiškai krinta į demoniškus spąstus“ , – rašė žurnalo „Rolling Stone“ kino apžvalgininkas Peteris Traversas.

Savaitgalį praleisti girioje su draugais gali ir lietuviai.

Filmo „Namas girios glūdumoj“ platintojai Lietuvoje sumanė žiūrovams negirdėtą atrakciją, kurios metu galima laimėti nepamirštamą savaitgalį sodyboje sau ir savo draugams. Tereikia „Forum Cinemas“ kino centruose įsigyti bilietą į filmą „Namas girios glūdumoj“, gauti filmo skrajutę bei ją užpildžius įmesti į specialią urną. Akcija vyksta balandžio 13-22 dienomis.


Šiame straipsnyje: filmaskinassiaubo filmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių