Šiais metais pasirodys „Ledynmečio“ spektaklis

Animacinio filmo „Ledynmetis“ pagrindiniai herojai Menis, Sidas, Diego ir, žinoma, voverė, atgims scenoje.

O kiek tiksliau – stadione, kadangi įprastoje scenoje numatomas pasirodymas tiesiog neišsitektų.

Kino kompanija „20th Century Fox“ paskelbė kurianti novatorišką pramoginį šou, pasakosiantį vieną bendrą visų trijų „Ledynmečio“ filmų istoriją.

Spektaklyje „Ledynmetis: mamuto nuotykiai“ (orig. „Ice Age Live! A Mammoth Adventure“) svaigins įvairūs triukai, dailiojo čiuožimo ir šokių elementai, o reginį papildys lėlių teatro pasirodymas, specialieji efektai ir dainos.

„Mamuto nuotykių“ šou vairą savo rankose tvirtai laiko pripažinti savo sričių specialistai. Reginį režisuos Guy Caron, dirbęs su Monrealio cirko „Cirque du Soleil“ projektais „Ka“ ir  „Dralion“.

Ties scenarijumi, dainų žodžiais ir muzika pluša Ella Louise Allaire ir Martinas Lordas Fergusonas, taip pat dirbę su garsiuoju cirku ir „Holiday on ice“ kompanija, kuriančia pasirodymus ant ledo. Kostiumais rūpinsis Michaelas Curry, turintis darbo patirties su „Cirque du Soleil“ ir „Walt Disney“ studija.

„20th Century Fox“ atstovai žada, jog teatralizuoto šou premjera įvyks 2012-ųjų lapkritį Wembley stadione Londone. Po šio pasirodymo spektaklis „Ledynmetis: mamuto nuotykiai“ iškeliauja į penkerius metus truksiantį pasaulinį turą. Šiuo metu pasirodymo laukia 30 pasaulio šalių, tačiau sąrašas ilgėja sulig kiekviena akimirka.

Repetuojant spektaklį, animatoriai ir dailininkai taip pat plušėjo ir pasauliui pristatė specialų televizijos projektą „Ledynmetis: mamuto Kalėdos“ (orig. „Ice Age: A Mammoth Christmas“), kuriame garsiausias pasaulio mamutas Menis bando išgelbėti Kalėdų šventę. Šis filmas per pačias Kalėdas buvo parodytas ir Lietuvoje.

„Ledynmečio“ filmai – vieni iš sėkmingiausių animacijos pavyzdžių kino pasaulyje.

Kiekvienas frančizės filmas pranokdavo savo pirmtaką ir pasaulyje nugriaudėdavo su dar didesniu trenksmu. Skaičiuojama, kad visi serijos filmai, su jais susijusi atributika bei žaidimai pasaulyje uždirbo daugiau kaip 4 milijardus JAV dolerių.

Prisiminus paskutinįjį serijos filmą, „Ledynmetis 3“ (orig. „Ice Age: Dawn of the Dinosaurs“, 2009) ir jo uždirbtus 880 milijonų JAV dolerių, net ir didžiausi skeptikai prisipažįsta maną, jog ketvirtasis „Ledynmečio“ filmas neabejotinai pranoks pirmuosius tris.

Į Lietuvą lietuviškai įgarsintas filmas „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“ 3D formatu atkeliaus jau 2012-ųjų liepos 6 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių