„Shamanna Bug“: filmuodamos vaizdo klipą jautėmės lyg šamanės (foto)

Nors grupė „Shamanna Bug“ kartu muzikuoja vos du metus, merginos tikina kasdien į kūrybinius vandenis brendančios vis giliau ir giliau.

Prieš mažiau nei pusmetį trijulė pristatė melancholišką kompoziciją „Vaikystė ar kažkas panašaus“, o šiandien neria į drum‘n‘bass ritmiką ir kviečia susipažinti su aštriąją pusę pristatančia daina „BonAmi“, kuri užfiksuota ne tik audio bet ir video pavidalu.

„Buvo šilta rugsėjo naktis. Tuomet dar nežinojome kur filmuosime vaizdo klipą. Kai pasukome link Žaliuosius ežerus supančių miškų, šypsojomės, kad lokacija idealiai parinkta mūsų pamėgtam šamaniškam įvaizdžiui“, - mintimis dalinasi „Shamanna Bug“ merginos. „Buvo kiek keistoka. Kai atvykome jau laukė koncertui paruošta vieta – sujungti sintezatoriai, surinkti būgnai bei išvedžioti mikrofonai. Pirmuosius žingsnius lydėjo laukinių gyvūnų skleidžiami garsai, bet vos tik užgrojome, miškas rodos nurimo. Pasijautėme taip lyg skleistume kažką magiško.“

Dainos autorė Greta pasakoja, kad ši daina jai yra visiškai kitokia. Klavišiniais grupėje grojanti atlikėja atvirauja, kad tinkamos formos jai ieškojusi daugiau nei metus. „Sunkiai sekėsi parinkti tuos žodžius, kuriuos norėjau išsakyti. Rodos jauti, netgi įsivaizduoji kaip tai turėtų atrodyti piešiant ant popieriaus lapo, bet ištarus garsiai skamba arba per daug banaliai, arba be reikiamo svorio. Jei trumpai paklaustumėte apie ką ši daina, nurodyčiau, kad tai utopiškas vaizdinys apie tikro draugo praradimą. Kodėl utopiškas? Nes tikras draugas iš tavo gyvenimo dingti negali, net mintimis ar fiziškai nutolus jis lieka kažkur tavyje.“

Atlikėjos tikina, kad su kompozicija „BonAmi“ grupės „Shamana Bug“ darbai nesustoja. Trijulė įrašinėja šiais metais pasirodysiantį debiutinį albumą, savo pasirodymu žada nustebinti festivalio „Granatos“ lankytojus ir intensyviai kuria ateities projektus.


Šiame straipsnyje: Shamanna Bugmuzikadainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių