Šeštadienį - maisto fiesta „Šiaurės skonis“

Šeštadienį sostinės prekybos ir pramogų centras „Ozas“ taps šiaurietiško skonio sostine. Čia vyks maisto šventė „Šiaurės skonis“, pagrindinis Šiaurės šalių maisto kultūros dienų renginys.

Pagrindinis šventės akcentas - konkurso „Mano šiaurietiškas receptas“ finalas. Tris savaites virėjai mėgėjai siuntė savo šiaurietiškus receptus. Šeštadienio finalinėje kovoje dėl geriausiojo virėjo mėgėjo vardo susigrums trijų geriausių receptų autoriai.

Kuris iš šiaurietiškų patiekalų bus pripažintas geriausiu ir atneš pergalę - lašišos ir ožkos pieno sūrio užkepėlė, kepta lašiša su bruknėmis, o gal elnienos kepsnys su marinuotais grybais? Tai spręs komisija, vadovaujama virtuvės meistro Michaelo Bjorklundo, geriausio Suomijos (1997 m.) ir Švedijos virėjo (2000 m.) bei „Naujojo Šiaurės maisto“ ambasadoriaus.

Virtuvės meistras M.Bjorklundas taip pat paruoš savo ypatingą šiaurietišką receptą ir įrodys, kad skanus patiekalas nebūtinai turi būti sudėtingas, o jo gaminimas neturi užimti daug laiko.

Nebus pamiršti ir į renginį susirinkę maisto gaminimo mėgėjai. Jie bus pakviesti dalyvauti viktorinose ir žaidimuose, kurių laimėtojų laukia prizai. O būsimieji virtuvės meistrai - vaikai - galės kepti sausainius ir dekoruoti meduolius.

Šiuo projektu siekiama, kad Lietuvos gyventojai daugiau sužinotų apie Šiaurės šalis, kaip apie kulinarinį regioną. Norima pristatyti Šiaurės šalių maistą ir paskatinti žmones gaminti kuo įvairesnį ir įdomesnį maistą.

MAISTO ŠVENTĖ „ŠIAURĖS SKONIS“

2009 m. 28 d. 13-16 val.

Prekybos ir pramogų centras „Ozas“, Ozo g. 18, Vilnius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių