Serialo „Vyno kelias“ aktorių gretose – V.Petkevičius

Dviejose šalyse – Lietuvoje ir Gruzijoje – šiuo metu filmuojamas naujas serialas „Vyno kelias“ jau vasario 20 dieną griausmingai startuos TV3 eteryje.

Ambicingame, skirtingas kultūras jungiančiame daugiaserijiniame pasakojime dalyvauja visas būrys garsių aktorių, tarp jų – ką tik ryškų vaidmenį istoriniame nuotykių filme „Tadas Blinda. Pradžia“ sukūręs Vidas Petkevičius.

Visus lietuviško kino žiūrimumo rekordus pasiekęs „Tadas Blinda. Pradžia“ žiūrovus pritraukė ne tik dinamiškai papasakotais legendinio pramuštgalvio nuotykiais ir romantiškais vaizdais, bet ir aukščiausio lygio aktoriais. Orų dvarininką Bernardą Gruinių šioje istorijoje įkūnijęs garsus Lietuvos kino ir teatro aktorius V. Petkevičius tarptautiniame seriale „Vyno kelias“ atliks dviveidžio laikraščio redaktoriaus vaidmenį.

Jau vasario 20 dieną 21.00 val. TV3 eteryje pasirodysiančio serialo „Vyno kelias“ aktorius atvirauja: „Mano veikėjas viešai skelbia, kad už teisybę, už tiesą kovoja. Tačiau iš tikrųjų turi ir kitokių charakterio bruožų, su mafijozais susideda...“

Aktorius juokdamasis prisipažįsta, kad redaktoriaus amatą jau išmano išties neprastai. 2010-aisiais TV3 rodytame daugiaserijiniame televizijos filme „Gedimino 11“ Vidas sukūrė įtakingo žiniasklaidos magnato Antauros vaidmenį. „Matyt, prilipo man tas vaidmuo, kad režisierius Raimundas Banionis pakvietė ir šįkart įkūnyti redaktorių. Neskaitęs scenarijaus sutikau, nes Banionis man – profesionalumo ženklas“, – kalbėjo jis.

Tai, kad serialą „Vyno kelias“ kuria dvi skirtingų tautų komandos, o filmavimo darbai vyksta ne tik Lietuvoje, bet tuo pačiu metu ir Gruzijoje, aktorių intriguoja.

„Apie Gruziją mano galvoje išlikę labai geri prisiminimai. Yra tekę keletą kartų ten vaidinti. Kai kitados į festivalį Tbilisyje nuvykome su spektakliu „Pirosmani, Pirosmani...“ – gruzinai mus ant rankų nešiojo, – dalinosi V. Petkevičius. – Pernai Gruzijoje teko gastroliuoti su Eimunto Nekrošiaus „Hamletu“, išlikę prisiminimai taip pat labai pozityvūs. Tiesa, miestas labai pasikeitęs, viskas kitaip, daug daugiau drausmės.“


Šiame straipsnyje: Vidas PetkevičiusVyno kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių