Seriale „Midsomerio žmogžudystės“ keičiasi detektyvas

Vasario pabaigoje TV1 televizijos kanalas pradės rodyti naujas visame pasaulyje populiaraus detektyvinio serialo „Midsomerio žmogžudystės“ serijas, kuriose pasirodys naujas detektyvas.

Senąjį detektyvą Tomą Barbanį, kurį vaidino į pensiją išėjęs aktorius Johnas Nettles, keičia garsiojo detektyvo pusbrolis Džonas Barnabis, jo vaidmuo atiteko britų aktoriui Neilui Dudgeonui.

Neilas Dudgeonas buvo įsitikinęs, kad niekad negaus pagrindinio vaidmens „Midsomerio žmogžudystėse“. Net kai jau rinkosi kostiumus vaidmeniui, vis dar jautėsi, lyg kažkas bjauriai  juokautų. „Maniau, kad kas nors gali iššokti iš už kampo pareikšti, kad visa tai tebuvo pokštas, o aš, girdi, patikėjau.“

Pirmą kartą Neilas „Midsomerio žmogžudystėse“ pasirodė prieš daugiau kaip dešimt metų.

„Vaidinau kviestinio aktoriaus vaidmenį – įžūlų sodininką Danielį 2000 metų serijoje „Mirties sodas“. Tai buvo labai šauni patirtis – saulėta vasara, aš avėjau ilgaaulius sodininko batus ir išnirdavau iš krūmų, aplink kuriuos būriavosi gražios moterys. Aš nuo pat pradžių žavėjausi „Midsomerio žmogžudystėmis“ – didžioji serialo stiprybė ta, kad jame nėra visų tų policijos darbo gudrybių, nesama tikrų teismo ekspertizės detalių kaip CSI, jis daug panašesnis į Agatos Kristi detektyvinių romanų pasaulį.

Mėgstu šį serialą dėl to, kad net jei ir išmestume iš jo žmogžudystes, vis vien liktų nuostabi aplinka, miesteliai, charakteriai, mažos bendruomenės su savo šeimyninėmis peripetijomis ir konkurencija. Prieš žiūrovo akis vyksta žavi angliška drama komedija, net ir be žudymų ar nuodijimų. Man labai smagu būti tokio gerai sutepto mechanizmo dalimi. Puikus scenarijus, gerai sustyguoti dialogai, profesionalus pastatymas. Labai džiaugiuosi jame vaidindamas.“

Antroje serijoje prie Neilo prisijungs Fiona Dolman, vaidinanti Barnabio žmoną Sarą.
„Anksčiau Fionos nepažinojau, bet man labai pasisekė, kad mano ekrano žmona tapo būtent ji. Manau, Barnabio ir jo žmonos santykių pagrindas – abipusis humoro jausmas. Jiedu linksmina ir skatina vienas kitą. Jie dar neturi vaikų ir jų santykiai labai seksualūs. Barnabis sumanus, greitai protaujantis darbe, bet ne mažiau įdomu pamatyti, koks jis būna, kai grįžta namo.“

Neilas sako: „Džonas Barnabis turi psichologo išsilavinimą, domisi žmonėmis, jam patinka narplioti žmogžudystės galvosūkį. Barnabis džiaugiasi išpynęs paslaptingą istoriją, kaip – įsivaizduoju – ir realiame gyvenime policininkas džiaugiasi tai atlikęs.

Žiūrovai nesužino, kodėl Džonas Barnabis paliko Braitono policiją ir atvyko į Midsomerį, bet man jis atrodo kaip žmogus, išsilaisvinęs iš pančių. Džonas turi žmoną, šunį, dailų namą kaime – jis mėgaujasi ramiu gyvenimu, per daug nesukdamas galvos dėl to, kiek daug aplinkui vyksta žmogžudysčių. Vos tik jis atvyksta, žmonės ima kristi kaip musės. Man rodos, tai kažkaip susiję su Barnabių karma“, - šypsosi naujasis „Midsomerio žmogžudysčių“ detektyvas Džonas Barnabis.

Naujos „Midsomerio žmogžudysčių“ serijos per TV1 – nuo vasario 24 dienos, ketvirtadieniais, 21 val. per TV1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių