Sergantiems vėžiu - 2 milijonai litų

Penktadienio vakarą LNK kvietė Lietuvos žmones nelikti abejingiems šalia esančiųjų skausmui. "Gerumo dienoje", skirtoje surinkti lėšas sergantiems vėžiu, žiūrovai paaukojo du milijonus litų.

"Gerumo diena" LNK eteryje jau aštuntą kartą ragino žmones būti geresniems ir nelikti abejingiems. Akcijos metu žiūrovai galėjo prisidėti prie pagalbos tiems, kuriuos ištiko nelaimė ir teko patiems akis į akį susidurti su klastingąja vėžio liga.

Labdaros akcijos metu tradiciškai buvo išdalinti "Gerumo sparnai". Jie atiteko draugijai "Paguoda", palaikančiai sergančius vėžiu ir jų artimuosius, Vytauto Kernagio fondui, siekiančiam ne tik išsaugoti maestro atminimą, bet ir nuolat prisidedančiam prie pagalbos vėžiu sergantiems vaikams, Daliui Mertiniui, išdrįsusiam viešai kalbėti apie savo ligą ir įkvėpti drąsos kitiems, penkiolikmetei Gabrielei, socialinės reklamos "Nereikia šukų, reikia draugų" herojei, kuri dėl kilnaus tikslo net buvo pasiryžusi paaukoti savo plaukus, vaikų slaugytojai Leonardai Chmelevskai už pasiaukojantį darbą neskaičiuojant valandų, savanorei ekskursijų organizatorei Vytautei Kulevičienei, onkohematologinių ligonių bendrijos "Kraujas" vadovei Daliai Bielskytei ir Klaipėdos LIONS  moterų klubui.

"Tikėkite, jūs sergate laikinai, liga tikrai pasitrauks. Tariu jums ačiū. Trumpas žodis, bet jame telpa visa mano širdis", - atsiimdamas apdovanojimą dėkojo D.Mertinas.

V.Kernagis jaunesnysis džiaugdamasis, kad fondas gavo tokį svarbų įvertinimą, "Gerumo sparnus" dedikavo mamai Daliai. Neseniai fondas už  57 tūkst. litų nupirko dvi itin brangių vaistų ampules, kurios galbūt išgelbės kam nors gyvybę. Dabar fondas laukia naujos vaistų siuntos.

"Gerumo dienoje" dalyvavo Lietuvos muzikos žvaigždės: Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Rosita Čivilytė, Radži, Vaidas Baumila, Sasha Son, Donatas Montvydas, Natalija Zvonkė su Cololo, Vaida Genytė su choru "Liepaitės" ir kiti.

Po devynių mėnesių karjeros pertraukos dėl patirtos kojos traumos savo pasirodymą žiūrovams dovanojo baleto primarijus Nerijus Juška.

Gerumo šventėje dalyvavo būrys svarbiausias pareigas Lietuvoje užimančių žmonių. Seimo pirmininkė Irena Degutienė prisipažino iki šiol kartais besigraužianti, kad laiku nepastebėjo vėžiu susirgusio tėvo ligos požymių. Tai, kad po šios laidos medikai pastebi norinčiųjų pasitikrinti sveikatą antplūdį - vienas iš didžiausių akcijos laimėjimų.

Žiūrovai taip pat galėjo pamatyti Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės apsilankymą vaikų onkohematologijos klinikoje, kur ji bendravo su vaikais, jų tėveliais ir gydytojais.

Akcijos organizatoriams pavyko susitarti su telekomunikacijų bendrovėmis, kad jos nepasiimtų dalies suaukotų pinigų už ryšio paslaugas. Prie šio susitarimo atsisakė prisidėti kompanija "Tele2".

Už paaukotas lėšas bus perkama diagnostinė aparatūra didžiausiems onkologijos centrams Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Gerumo diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių