„Sel“ lyderis E.Dragūnas: televizija - zombių fabrikas (papildyta)

Ketvirtadienį tiesiogiai su portalo skaitytojais bendravo vienos iš pirmųjų Lietuvos repo stiliaus grupės „SEL“ įkūrėjas, vokalistas ir lyderis Egidijus Dragūnas.

Kiek naujojo albumo kopiju jau parduota?

6 tūkst. kopijų jau parduota. Užlaikėme CD pasirodymą, nes Lietuvoje šiuo metu yra trys kompanijos susivienijusios į vieną ir savo rankose laiko monopolinę prekybą CD - t.y. žlugdo šią industriją. Man pavyko per dvi savaites sukurti savo tinklą ir aš nepriklausomai nuo jų tai darau. Todėl didžioji dalis pinigų atiteks vaikams.

Tu visada muzikos pasaulyje pirmas - padarai albumą, o tik paskui visi dainininkai kopijuoja, kas padaryta tavo. Kaip pavyksta kas kartą sukurt ką nors nauja?

Aš galvoju, kad priežastis ta, kad mes dirbame su skirtingais prodiuseriais ir jie daro nemažą įtaką. Šiuo metu Kaunodiena.lt vyksta rinkimai ir Mario Basanov yra nominuotas. Prašau visų gerbėjų atiduoti už jį balsą, nes jis vertas šio titulo. Tai prodiuseris, kuris padėjo man įrašyti paskutinį albumą.

Kas kuria SEL muziką ir žodžius?

Aš ir žmonės, kurie yra užrašyti ant CD.

Kartą buvai komisijoje TV laidoje. Kodėl daugiau neini? Nekviečia ar pats nenori?

Neinu. Kviečia pastoviai. Į TV kviečia 4 kartus per savaitę. Eisiu ten, kai neturėsiu, kur nueiti.

Kaip manote ar tiklsinga aukoti pinigus Nomedos labdaros fondui, kuris vyksta kiekvienais metais? 

Manau, kad taip. Vakar buvau Santariškių ligoninėje pas Santariškių ligoninės direktoriaus pavaduotoją Zimenaitę, su kuria diskutavau apie mano fondo pinigų paskirstymą.

Ne kartą ji minėjo, kad TV3 akcijos pinigai tikslingai pasiekia ligonines, vaikus. Aptariau, kur bus išleisti mano fondo pinigai. Mūsų sprendimas buvo pirkti centrinei Santariškių ligoninei įrangą, kurios dėka per metus pasitikrina 200 000 vaikų iš visos Lietuvos. Įranga naudojama bus  25 metus.

Noriu, kad žmonės suprastų, jog pinigai ne šiaip išmetami į orą, o bus panaudoti. Kiekvienas iš mūsų vaikų galės tuo pasinaudoti, o ne skristi į užsienį tyrimams. Įrenginio kaina 300 000 litų. Prie aparato bus išgraviruota lentelė, kad tai - SEL ir jos fanų dovana.

Dainoje „Aš kaip žąsis“ skamba politinis tekstas. Ar taip labai užkniso šokantis Ž.Šilgalis? 

Beprotiškai. TV priklauso turtingiems žmonėms. Jie nenori matyti protingesnių už save. Zombių fabrikas. Jie galima zombius. Zombiai tai žiūri. Nebūk zombis.

Kada kitas didelis koncertas? 

Mes pasirodome gruodžio 17 d. Alytuj, 18 d. - Klaipėda, o per Naujus Metus grosime ten, kur pristatėme albumą. Tai nebus toks didelis koncertas, kaip per pristatymą, nes mes nesame koncerto organozatoriai. Į salę atvažiuoja groti vienas iš garsiausių Olandijos DJ, verta ateit pasižiūrėt.

Kodėl pastaruoju metu savo koncertuose vis dažniau naudoji fonogramą?

Labai ačiū. Man tai didelis komplimentas, kai žmonės pasako, kad aš dainuoju fonogramą. Reiškia, aš gerai pasiruošęs.

Ar galima internetu nusipirkt albumą arba tiesiog jį atsisiųst iš interneto, o pinigus pervesti į fondą?

Labai aktualus klausimas. Pasirodžius albumui jį nelegaliai parsisiuntė 300 000 žmonių. Todėl mes paprašėme kompanijų tokių kaip TELE2, Omnitel, Bitė ir mums suteikė trumpuosius numerius ir tie, kas parsisiuntė albumą, ir jiems jis patinka, ir jie turi nors kiek sąžinės, ir nori, kad ateityje būtų mūsų naujos muzikos, gali šiais numeriais parašyti SMS su raktiniu žodžiu SEL ir už parsisiųstą albumą vaikams paaukoti 5 litus.

Bitė ir Tele2 - 1419, Omnitel - 1402 (SMS tekstas SEL).

Kai tau buvo 16-ka, turėjai įžūlumo (?) paskambinti Andriui Mamontovui trečią nakties ir paprašyti pagalbos, o perduodamas jam savo kasetę prašei labai nesijuokti... 

Prieš  pusmetį radau audio kasetę ir joje buvo įrašas tas pats, su kuriuo aš skambinau į M1. Pažadu tai perrašyti į šiuolaikinį formatą ir paviešinti.

 

Visus klausimus-atsakymus rasite ČIA


Šiame straipsnyje: SelEgidijus Dragūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių