Sėkmingiausias Paragvajaus filmas neteko galimybės pelnyti „Oskarą“

Visų laikų sėkmingiausias Paragvajuje sukurtas filmas negalės varžytis dėl „Oskaro“, nes ši šalis neturi atrankos komiteto, pripažinto JAV Kino meno ir mokslo akademijos.

Filmą „Septynios dėžės“ (7 cajas) šioje Pietų Amerikos šalyje pasižiūrėjo daugiau žmonių negu Holivudo hitu tapusią kino juostą „Titanikas“ (Titanic). Viena iš jo režisierių Tana Schembori sakė naujienų agentūrai AFP, kad Paragvajaus kultūros ministerijos pareigūnai paragino sukurti atitinkamą komisiją ir paprašė JAV Kino akademijos įtraukti šį filmą į konkurso dalyvių sąrašą išimties tvarka.

Tačiau vienas prodiuserių atstovas sakė, kad šis prašymas nebuvo patenkintas.

„Deja, ši išimtis nebuvo suteikta“, - atstovas Macarena Galindo sakė AFP.

Filmas, kurio premjera Paragvajaus sostinėje Asunsjone įvyko rugpjūtį, pritraukė apie 250 tūkst. žiūrovų, nurodė agentūra „Ultracine“, renkanti filmų žiūrimumo statistiką Pietų Amerikoje. Tuo tarpu „Titaniką“ Paragvajuje žiūrėjo tik 150 tūkst. žmonių.

„Tai tiktas fenomenas ... Visi kino teatrai buvo sausakimši“, - sakė pramogų pasaulio naujienų žurnalistė Maripili Alonso.

Naujojo filmo siužetas, kupinas veiksmo, įtampos ir humoro, plėtojamas judriausiame Paragvajaus turguje, veikiančiame Asunsjone - apie 2,5 mln. gyventojų turinčiame didmiestyje.

Šio pasakojimo centrinis veikėjas yra paauglys, vardu Viktoras, kuriam pasiūlomas 100 dolerių užmokestis už paslaptingo siuntinio pergabenimą iš vienos turgaus vietos į kitą.

Kaip nurodo JAV Kino akademija, šalys gali pasiūlyti savo geriausius kino filmus varžytis dėl „Oskarų“, jeigu juos atrenka „viena organizacija, žiuri ar komitetas, kuriame turi būti kinematografijos menininkų ir/arba profesionalų“.

„Atrankos komiteto narių sąrašas turi būti pateiktas Akademijai ne vėliau kaip iki 2012 metų rugpjūčio 1 dienos, išskyrus naujai suformuotus komitetus, norinčius dalyvauti konkurse pirmąjį kartą, kurie privalo pateikti savo dokumentus Akademijai iki 2012 metų balandžio 1 dienos“, - nurodoma Akademijos tinklalapyje.

Tačiau dar tikimasi, kad „Septynios dėžės“ pelnys kitų prestižinių apdovanojimų.

Filmas, kurio biudžetas buvo 650 tūkst. JAV dolerių, o savo stiliumi panašus į daug „Oskarų“ pelniusią kino juostą „Lušnyno milijonierius“ (Slumdog Millionaire), mėgins varžytis dėl „Auksinių gaublių“, sakė T.Schembori.

Jis taip pat gali būti pristatytas Ispanijoje teikiamam Goyos (Gojos) apdovanojimui geriausio Lotynų Amerikos filmo kategorijoje.


Šiame straipsnyje: kinasOskaraikino padovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių