Sekmadienį TV3 tiesiogiai transliuos finalinę „Formulės 1“ kovą

Šį sekmadienį, lapkričio 1 dieną, 14.55 val. „Formulės 1“ gerbėjų laukia finalinės varžybos, kurias tiesiogiai transliuos TV3.

Nors Jensonas Buttonas nuo artimiausio varžovo yra atsiplėšęs net penkiolika taškų ir tvirtai laiko savo rankose, čempiono taurę vis tiek trokšta užlipti ant pirmaujančio trejetuko, įveikusio paskutinę šio sezono trasą, pakylos. Jungtinių Arabų Emiratų Abu Dabio mieste įkurta lenktynių trasa šio sekmadienio popietę „Formulės 1“ mėgėjams dar pateiks staigmenų. Nors kritulių tikimybė savaitgalį maža, vairuotojams gali būti sunku įveikti stiprų vėją, kuris iš šalia esančios dykumos gali atnešti smėlio. „Formulės 1“ 2009-ųjų geriausia komanda taip pat jau aiški. Prieš pat čempionatą susikūrusi „Brawn“ aplenkė ne tik „McLaren“, bet ir raudonuosius „Ferrari“. Lemiamą persvarą čempionams pavyko įgyti priešpaskutinėje Brazilijos trasoje.

„Tai buvo geriausios varžybos mano karjeroje. Aš tikrai mėgausiuos šia pergale. Komandai laimėti konstruktorių taurę, o vairuotojams - čempionų yra tiesiog fantastika, ypač po visų sunkumų, kuriuos patyrėme per visą žiemą. Šis sezonas buvo kaip pasivažinėjimas atrakcionų kalneliais - nuo pakilios nuotaikos ir pergalių starto pradžioje iki sunkumų antroje čempionato pusėje. Mes turime pareikšti didžiausią padėką Norbertui Haugui ir Mercedes-Benz varikliams už jų paramą, kurios netrūko daugelį metų. Be jų įsipareigojimų, tikėjimo komanda ir puikių sukonstruotų variklių mes nebūtume pasiekę tokios sėkmės, kuria galime mėgautis šiandien. Mano asmeninė padėka visiems artimiesiems gali užtrukti labai ilgai, todėl aš jų visų nevardinsiu. Jie ir taip tikriausiai žino, kad aš jiems esu be galo dėkingas už paramą, kurios sulaukdavau per visus metus“, - išsipildžiusia svajone iškart po varžybų Brazilijoje džiaugėsi „Brawn“ komandos pilotas Jensonas Buttonas.

Iki finalinių „Formulės 1“ varžybų pirmaujantis trejetukas išsidėstęs taip: su 89 taškais pirmą vietą užima Jensonas Buttonas, su 74 taškais antroje vietoje - Sebastianas Vettelis, trečioje vietoje - vos 2 taškais nuo Vettelio atsiliekantis Rubensas Barrichellas. Kokia bus finalinė trejetuko lentelė? Kam atiteks vicečempiono vieta, „F1“ sirgaliai sužinos jau visai netrukus.


Šiame straipsnyje: Formulė 1

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių