Šefas Linas Samėnas pristatė 80 receptų knygą

Lietuvių simpatijas pelnęs virtuvės šefas Linas Samėnas išpildė savo gerbėjų pageidavimus - 80 receptų sugulė į pirmąją jo receptų knygą, išleistą 15 tūkst. egz. tiražu.

TV3 laidos „Susitikime virtuvėje“ vedėjo parengta daugiau nei 200 psl. apimties „Virtuvės knyga“ visose prekybos tinklo „Iki“  parduotuvėse bus pardavinėjama nuo lapkričio 2 d.

Tik „Iki“ tinkle platinama L. Samėno knyga kainuos 49,90 Lt. - gerokai mažiau nei panašios kokybės užsienietiški leidiniai. Joje taip pat gausu įvairių patarimų nuo produktų pasirinkimo iki būdų, kaip paruošti maistą.  

Pasak L. Samėno, knyga, kurioje sutilpo įvairių virtuvių, taip pat ir lietuviškos, receptai, tinka ir pradedantiems, ir įsisavinusiems kulinarijos meną. „Maisto gaminimas yra kūryba, todėl nebūtina aklai vadovautis receptais, o palikti vietos fantazijai ir improvizacijai. Gaminant reikia vadovautis ne tik skonio receptoriais, bet ir nuojauta, įsivaizdavimu, kas bus pridėjus naują produktą ar prieskonį. Pradedančiajam tai galbūt sunkoka, tačiau tai būtinai ateis su laiku“, - sako L. Samėnas.

Kai kuriuos receptus jam pačiam teko gaminti ne mažiau nei 5 kartus, todėl knygos pirkėjams nebereiks baimintis nesėkmės - virtuvės šefas ne tik ištobulino receptus, bet ir atskleidė kai kurias paslaptis, kurios, gaminant šiuos patiekalus, padeda pasiekti profesionalų rezultatą. Be to, prie kiekvieno recepto yra pateikiami Lino patarimai, nurodomas gaminimo laikas, o besirūpinantiems subalansuota mityba - kalorijų ir maistinių medžiagų kiekius.

L. Samėnas sako kulinarinį įkvėpimą paveldėjęs iš močiutės, kuri buvo bajoro virėja, o baigti virėjo-konditerio mokslus būsimą šefą paskatino mama. Virtuvės meistras gerai išmano europietišką, japonų, italų ir prancūzų virtuves, o patiekalų receptus kuria pagal šiuolaikinę pasaulyje vyraujančią tendenciją  maišyti įvairių tautų stilius.

Virtuvėje L. Samėnas pradėjo dirbti prieš 14 metų, iš kurių 8 yra virtuvės šefas: vadovavo restoranų „Ida Basar“, „Literatų svetainė“ virtuvėms, viešbučio „Pyn's Hotel“ restoranui  Airijoje bei gurmaniškų produktų parduotuvėlei Vilniuje „Le Chef Gourmet“. Televizinis virėjo debiutas prasidėjo laidoje „IKI pergalės!”. Virėjų kovos”, kurioje virtuvės meistras savo išradingumu bei kūrybingumu nustebino daugelį žiūrovų ir komisijos narių bei sugebėjo be pralaimėjimo atsilaikyti penkiose kovose.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių