Scenoje – žymus mokytojas ir gabus mokinys

Maestro Virgilijus Noreika ir jo studentas Eugenijus Chrebtovas šeštadienį surengs koncertą pajūryje - Palangos kultūros centre „Ramybė“.

Kiekvienam lietuviui pažįstamas V.Noreikos balsas jau penktą dešimtmetį skamba operos scenoje. Žymiojo Lietuvos tenoro Kipro Petrausko mokinys, jis pirmasis iš pokario Lietuvos stažavosi Milano teatre „La Scala“. V.Noreika yra dainavęs daugelyje garsių pasaulio scenų. Juose sukūrė per 50 vaidmenų, surengė virš 700 solinių koncertų. V.Noreika yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro operos studijos meno vadovas ir pedagogas, tarptautinių ir šalies solinio dainavimo konkursų žiuri narys. Per savo karjerą profesorius parengė daug garsių dainininkų, jo mokiniai dainuoja daugelio Europos teatrų scenose. Tarp žymiausių - Edgaras Montvydas-Prudkauskas, Audrius Rubežius, Algirdas Janutas, Mindaugas Žemaitis ir kiti. Daugiau kaip pusė LNOBT solistų - taip pat profesoriaus mokiniai.

Šįkart maestro koncertuos su vienu jauniausių savo mokinių - operos solistu E.Chrebtovu (bosas, baritonas). Tik 2005-aisiais debiutavęs Lietuvos didžiojoje operos scenoje, jis vos per keletą metų sukūrė vaidmenis ne vienoje operoje. Eugenijus - populiarios grupės „el Fuego“ narys, TV projekto „Triumfo arka“ dalyvis.

Mokytojo ir mokinio koncerto programoje skambės gražiausi lietuvių ir užsienio kompozitorių A.Kačanausko, J.Gruodžio, M.Petrausko, B.Gorbulskio, Dž.Verdžio, J.Štrauso, F.Šuberto, A.Biksio, M.Legrano, H.Mancinio, E.Presley, J.Kern kūriniai ir operų arijos.

Solistams akompanuos vienas ryškiausių jaunosios kartos pianistų Darius Mažintas. Muzikantas yra tarptautinių konkursų laureatas, aktyviai koncertuojantis Lietuvoje ir už jos ribų. Solinius rečitalius pianistas grojo JAV, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Rusijoje, Švedijoje, Olandijoje ir kitur. Šiais metais pianistas su violančelininku Glebu Pyšniaku prestižiniame jaunųjų muzikų festivalyje Olandijoje „The International Holland Music Sessions“ nustebino ir sužavėjo tiek publiką, tiek ekspertus, ir buvo pakviesti surengti koncertų turą visame pasaulyje. Tai ypatingas Lietuvos muzikų pripažinimas.

V.Noreika ir E.Chrebtovas Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35) koncertuos gruodžio 5 d. 19 val. Bilietai - po 30 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių