Scenaristų gildijos apdovanojimai – filmams „Taikinys Nr. 1“ ir „Argo“

JAV kino ir televizijos scenarijų kūrėjai sekmadienį du savo pagrindinius šių metų apdovanojimus skyrė filmams „Taikinys Nr. 1“ (Zero Dark Thirty) ir „Operacija“ Argo„ (Argo) paskutiniame svarbiame Holivudo gildijų renginyje prieš ateinančią savaitę vyksiančias “Oskarų" dalybas.

Markas Boalas (Markas Boulas) pelnė Amerikos scenaristų gildijos (WGA) apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų „Taikiniui Nr. 1“, vaizduojančiam Jungtinių Valstijų pastangas susekti tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadovą Osamą bin Ladeną ir prieš jį surengtą drąsų reidą Pakistane.

Užkulisiuose paklaustas, kokią žinią tikėjosi pasiųsti žiūrovams šiuo filmu, M.Boalas pareiškė: „Manau, (režisierė Kathryn Bigelow, Ketrin Bigelou) geriausiai pasakė, kai pareiškė norėjusi nušviesti vieną tamsų dešimtmetį. Nežinau, ar galėčiau geriau pasakyti.“

„Operacija “Argo", pasakojanti apie Irane per islamo revoliuciją laikytų amerikiečių įkaitų vadavimo operaciją, surengtą 1979 metais su Holivudo pagalba, pelnė jo scenarijaus autoriui Chrisui Terrio (Krisui Terijui) WGA apdovanojimą už geriausią adaptuotą scenarijų.

„Niekada nesu anksčiau pelnęs asmeninio apdovanojimo“, nustebintas Ch.Terrio sakė ceremonijos užkulisiuose.

WGA apdovanojimai pripažinimą pelniusiems filmams suteikia paskutinę paspirtį varžantis dėl „Oskarų“, didžiausią prestižą kino pasaulyje turinčių apdovanojimų, nes daugelis Scenaristų gildijos narių taip pat priklauso JAV kino meno ir mokslo akademijai, kuri išdalys tas statulėles vasario 24 dieną.

Gildija taip pat skyrė specialų apdovanojimą filmo „Linkolnas“ (Lincoln) scenarijaus autoriui Tony Kushneriui (Toniui Kušneriui), pripažindami kūrinį, kuriame įkūnijama pilietinių teisių ir laisvių dvasia. Ši drama, pasakojanti apie JAV prezidento Abrahamo Lincolno (Abraomo Linkolno) kovą dėl vergijos panaikinimo, varžėsi su „Operacija“ Argo" dėl WGA apdovanojimo už geriausią adaptuotą scenarijų.

„Operacija“ Argo„ ir “Linkolnas„ laikomi pagrindiniais pretendentais į šių metų “Oskarą„ už geriausią filmą, nors “Argo" pastaruoju metu įgijo šiokį tokį pranašumą, pelnydamas pagrindinius Režisierių ir Scenaristų gildijų apdovanojimus, laikomus patikimais ženklais prognozuojant Kino akademijos apdovanojimų laureatus.

Tuo tarpu filmo „Cukrinio žmogaus beieškant“ (Searching for Sugar Man) scenarijaus autorius ir režisierius Malikas Bendjelloulas (Malikas Bendželulas) atsiėmė WGA apdovanojimą už geriausią scenarijų dokumentiniam filmui.

Apdovanojimas už geriausio draminio televizijos serialo scenarijų skirtas sagai „Brėkštantis blogis“ (Breaking Bad), o serialo „Lujis“ (Louie) kūrėjams atiteko WGA apdovanojimas už geriausią telekomediją.

Geriausiu nauju televizijos serialu pripažintos „Merginos“ (Girls).


Šiame straipsnyje: Taikinys Nr. 1Argokinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių