Scenaristų gildija išdalijo savo apdovanojimus

JAV kino ir televizijos scenaristai pagrindinius savo kino apdovanojimus sekmadienį skyrė romantinei juostai „Vidurnaktis Paryžiuje“ (Midnight in Paris) ir dramai „Paveldėtojai“ (The Descendants).

Tai paskutiniai Holivudo gildijų apdovanojimai prieš „Oskarų“ dalybas kitą savaitę.

Scenaristas ir režisierius Woody Allenas (Vudis Alenas) gavo Amerikos scenaristų gildijos (WGA) apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų - „Vidurnaktį Paryžiuje“, kuriame pasakojama apie jauną rašytoją Prancūzijos sostinėje, susiduriantį su klausimais apie meilę.

„Paveldėtojai“, kuriuose   pasakojama apie vyrą, sutelkiantį šeimą sielvarto akivaizdoje, gavo WGA apdovanojimą už geriausią adaptuotą scenarijų. Jį parašė Alexanderas Payne'as (Aleksandras Peinas), Natas Faxonas (Neitas Faksonas) ir Jimas Rashas (Džimas Reišas).

Šie apdovanojimai suteikia dar vieną postūmį abiem filmams lenktynėse dėl „Oskarų“, nes daug WGA narių taip pat priklauso Kino meno ir mokslo akademijai, kuri garbingiausius kino apdovanojimus išdalys vasario 26 dieną.

Tačiau įvairios gildijos šiemet apdovanojo įvairius filmus, todėl prognozuoti „Oskarų“ laureatus labai sunku. Režisierių ir prodiuserių gildijos geriausiu filmu paskelbė „Artistą“ (The Artist), tačiau ši juosta negalėjo varžytis dėl WGA apdovanojimo, nes jos scenarijų parašė prancūzai.

WGA taip pat apdovanojo dokumentinę juostą „Geriau šis pasaulis“ (Better This World).

Geriausio televizijos draminio serialo apdovanojimas atiteko „Bręstančiam blogiui“ (Breaking Bad), o „Modernios šeimos“ (Modern Family) scenaristai atsiėmė geriausio komedinio serialo prizą.

Geriausiu nauju televizijos serialu buvo paskelbta „Tėvynė“ (Homeland).


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių