S.B.Cohenui uždrausta rodytis „Oskarų“ apdovanojimuose

Fantazijos stygiumi nesiskundžiantis komikas Sacha Baronas Cohenas šiųmetinėje „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje, vyksiančioje vasario 26 dieną, nusprendė pasirodyti įkūnydamas naujausio savo filmo, juodojo humoro komedijos „Diktatorius“ herojų, generolą Aladiną.

Konservatyvumu garsėjančios Kino Akademijos paprašęs leidimo atvykti į ceremoniją apsirėdžius diktatoriumi, garsusis komikas gavo atsakymą, jog „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje yra visiškai nepageidaujamas, o jam skirtas kvietimas paskelbtas atšauktu.

Į garbingiausiu laikomą kino pramonės vakarą aktorius buvo pakviestas kaip vienas iš Martino Scorsese filme „Hugo išradimas“ (orig. „Hugo“) vaidinusių aktorių.

Šis filmas nominuotas net vienuolikai apdovanojimų. Be to, S.B.Cohenas yra vienas Kino Akademijos narių, tad tikėtina, jog galimybių patekti į ceremoniją vis dar turi.

Kalbama, jog S. B. Cohenui norint patekti į ceremoniją, Kino Akademijai jis turėtų pažadėti išpildyti dvi sąlygas – mesti iš galvos idėją į ceremoniją atvykti pasidabinus munduru, bandant įkūnyti diktatorių ir viso vakaro metu net nebandyti reklamuoti naujausio savo filmo.

Kol kino pramonėje nekantriai laukiama šios gana komiškos istorijos atomazgos, leidinys „Deadline“ prisimena 2000-ųjų atvejį, kai animacinio filmo suaugusiems „Pietų parkas“ kūrėjai Trey Parkeris ir Mattas Stone raudonuoju kilimu žygiavo pasidabinę moteriškomis suknelėmis, parodijuodami Jennifer Lopez ir Gwyneth Paltrow.

Skeptikai tikina, jog „Oskarų“ apdovanojimų ceremonija yra pernelyg rimtas ir prestižinis renginys, neskirtas pajuokoms, parodijoms ir savo filmų reklamai.

Kita vertus, kaip tuomet paaiškinti 2011-ųjų ceremoniją, kai renginį vedęs aktorius Jamesas Franco scenoje pasirodė persirengęs Marilyn Monroe?

Apdovanojimų ceremonijai kasmet vis labiau ritantis žemyn nuobodžiais juokeliais ir neįdomiu scenarijumi, jai derėtų įpūsti gaivos, tačiau baiminamasi, jog S. B. Cohenui leidus elgtis kaip šiam patinka, „Oskarai“ virs analogišku renginiu „MTV Movie Awards“ ceremonijai.

Naujausias exBorato ir exBruno aktoriaus ir režisieriaus S.B.Coheno filmas, sukėlęs tiek apkalbų – juodojo humoro politinė satyra „Diktatorius“ sieks dar kartą nustebinti ir priminti, jog į daugelį gyvenimiškų dalykų derėtų žvelgti su šypsena.

Apkalbų šleifą paskui save tempiantis filmas į Lietuvą atkeliauja gegužės 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių