Savo filmus Vilniuje pristatys garsus suomių režisierius A.Louhimiesas

Sausio 10-14 dienomis kino teatruose „Skalvija“ bei „Pasaka“ bus parodytos jo juostos „Sušalusi žemė“, „Sušalęs miestas“, „Apnuogintas žmogus“, „Įsakymas“, „Nuogas prieglobstis“ bei trumpametražių filmų programa, pranešė „Skalvija“.

Vienu kontraversiškiausių Suomijos režisierių vadinamas A.Louhimiesas save laiko lenkų kino klasiko Krzysztofo Kieslowskio mokiniu.

„Mano yra filmai yra visiškai realūs, jie realistiški tiek, kiek tai į manoma. Aš tai vadinu tiesos iliuzija“, - sako suomių kūrėjas.

Komiška drama „Apnuogintas žmogus“, išjuokianti dvasininkų silpnybes, sukėlė bažnyčios pasipiktinimą, buvo plačiai aptarinėjama visuomenėje.

Juostoje „Sušalęs miestas“ vaizduojama grandininė įvykių reakcija po to, kai atleistas mokytojas išlieja pyktį ant sūnaus, o šis savo nepasitenkinimą perduoda kitai aukai.

Tuo metu „Nuogo prieglobsčio“ herojai desperatiškai ieško žmogiškojo ryšio, meilės ir pripažinimo.

Suomių režisieriaus darbai pažįstami festivalio „Scanorama“ žiūrovams - 2005 metais „Scanoramos“ lankytojai A.Louhimieso filmą „Sušalusi žemė“ išrinko geriausiu festivalio filmu.

Metų filmo vardo jis sulaukė ir Suomijoje, taip pat pelnė pripažinimą tarptautiniuose Maskvos, Bergeno, Atėnų, Geteborgo ir kituose kino festivaliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių