Savo dienoraštį vokiečių menininkas atvers Klaipėdoje

Uostamiestyje viešintis menininkas iš Vokietijos Gerhardas Spilgiesas trečiadienį atidarys savo tapybos ir piešinių parodą „Menininko dienoraštis“.

Jos autorius gimė 1937 m. Tilžėje (Rytų Prūsijoje). 1944–1945 m. Gerhardo šeima pabėgo į Vakarų Vokietiją. Jis mokyklą lankė Verdene (Žemutinėje Saksonijoje). 1954–1955 m. lankėsi JAV, kur Viskonsine studijavo meną dailininko ir skulptoriaus Eldeno Mathewo ateljė. 1958–1960 m. jis gyveno kaip laisvai kuriantis menininkas, studijavo Hamburge.

G.Spilgiesas 1966–1970 m. užsiėmė moksline veikla kosmonautikos industrijoje. Vėliau dirbo pedagogu mokykloje ir universitete. Baigiantis 1970-iesiems jis vėl užsidegė menu – ėmė fotografuoti, tapyti, kurti asambliažus. Nuo 1983-iųjų G.Spilgiesas dalyvauja galerijų ir muziejų parodose Vokietijoje, Olandijoje, Prancūzijoje, Korėjoje, JAV.

„Menininko dienoraštyje“ darbai, daugiausia piešiniai, vaizduojami nuo praeities iki dabarties. Jie atspindi autoriaus kūrybinę reakciją  į jo asmeninio gyvenimo taip pat ir politinius įvykius. Parodoje bus galima pamatyti keletą piešinių, stiliaus elementų ir kompozicinių idėjų iš ankstyvųjų menininko kūrybos metų, kurie atsikartoja ir jo naujuose darbuose.

Vokietijos moderniojo meno atstovas G.Spilgiesas jau antrąkart eksponuos savo kūrybą Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Parodos atidarymas – trečiadienį 18 val. bibliotekos trečiojo aukšto hole. Ekspoziciją pristatys pats autorius, renginyje muzikuos studijos „Grock“ nariai. Kiekvienas, atėjęs į vernisažą, turės galimybę gauti atviruką iš G.Spilgieso rankų su tik jam skirtu piešinėliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių