Savaitgalį kinuose triumfavo „Amaya“

Rugsėjo 17 d. pradėtas rodyti režisieriaus Mario Martinsono filmas „Amaya“ savaitgalį Lietuvos kino tope užėmė pirmą vietą. Filmas, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka kultinė Lietuvos muzikos, teatro ir kino asmenybė Andrius Mamontovas bei pasaulinio garso japonų kino žvaigždė Kaori Momoi, vaidinusi Oskarais apdovanotoje dramoje „Geišos išpažintis“, premjerinį savaitgalį į kino teatrus sukvietė 5800 žiūrovų.

Tai antra sėkminga M. Martinsono premjera Lietuvoje. 2008 m. jis šalies žiūrovams pristatė didelio pasisekimo sulaukusį filmą „Nereikalingi žmonės“, kurį kino teatruose pamatė apie 50 tūkstančių žiūrovų, o Tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje „Nereikalingi žmonės“ buvo apdovanoti už geriausią režisūrą ir geriausią filmo muziką. Dramoje „Amaya“ M. Martinsonas tęsia vaisingą bendradarbiavimą su A. Mamontovu, kuris ne tik atlieka pagrindinį vaidmenį, bet ir sukūrė filmui garso takelį.

Filmas „Amaya“ pasakoja apie romantiką Polą, kuris po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja leidžiasi į klajones po pasaulį. Prabėga treji metai ir Polas atsiduria Honkonge. Čia likimas vyrą suveda su trimis moterimis, kurios padeda Polui išgyventi dar nepatirtas žodžių „meilė“, „ilgesys“, „džiaugsmas“, „išsiskyrimas“ prasmes ir iš naujo atrasti gyvenimo pilnatvę.


Šiame straipsnyje: Amaya

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių