Savaitgalį artimiausia Lietuvos kaimyne tapo Japonija

Jeigu Kiniją dauguma lietuvių sieja su nelabai kokybiškomis prekėmis, tai Japoniją, kurią nuo Kinijos skiria tik Rytų Kinijos jūra dauguma laiko gero gyvenimo pavyzdžiu. Galbūt gera kokybiška buitinė technika, ar daugelio itin kokybiškais laikomi Lexus, Toyota ar Honda automobiliai verčia mus taip galvoti, o gal sushi, kurio dabar galima paragauti visuose didžiuose miestuose esančiuose restoranuose, o daug kas šį Japonijos virtuvės šedevrą bandos pasigaminti ir namuose.

Kad Japonija žavisi ir jauni ir seni dar kartą buvo galima įsitikinti ir savaitgalį apsilankius sostinėje vykusiame Japonijos kultūros festivalyje "NowJapan". Dviem dienoms festivalio bilietas kainavo 40 litų.

Pirmąją ir antrąją festivalio dieną visi norintieji galėjo pasimokyti japonų kalbos, pažaisti tradiciškus japoniškus stalo žaidimus ar išbandyti savo kantrybę origami.

Nuo Lietuvos per 10 tūkstančių kilometrų nutolusią Japoniją priartinti bandė paskaitas vedę Tomoko Ogawa ("Japonijos situacija šiandien"), keliautojas ir žurnalistas Andrius Užkalnis ("Nebijokite Japonijos.Draugiška, nebrangu, viskas veikia kaip sumanyta").

Su Japonijos tradicijomis buvo galima susipažinti stebinti kovos menų mokyklos pasirodymus, taip pat paskanauti sushi ar pagurkšnoti arbatos.

Antrąją renginio dieną didžiąją Kongresų rūmų salę užvaldė populiarioji Japonijos kultūra - "cosplay" (angl. Costume Play) pasirodymai. Jo metu žmonės įkūnija savo pamėgtus personažus iš animacinių filmų (anime) ir iš vizualių novelių (manga).

Pasak paskutinių apklausų Lietuvoje jau yra virš trijų tūkstančių cosplay besidominančių gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių