Savaitės pradžiai – jaunos dainos ir Johno Lennono dvasia

Paskutinę vasario savaitę gyvos muzikos klubas „Tamsta“ pradeda pavasariniu vėju lietuviškos muzikos padangėje – trečiadienį klube pasirodys perspektyvūs jaunų grupių konkurso „Garažas“ dalyviai. Ketvirtadienį mėgautis kinu ir operos solisto Rafailo Karpio dainomis „Tamstoje“ rinksis melomanų širdyse nemirtingo Johno Lennono gerbėjai.

Jaunos dainos

Trečiadienį
, vasario 24 dieną, klubo „Tamsta“ sceną užims dvi jaunos grupės „Avenue Acoustic“ ir „Rezervuota“. Jaunuoliai klausytojams dovanos švelnų roką, džiazą, sumišusį su populiarios muzikos elementais.

„Avenue Acoustic“ – tai 5 vaikinai, visi profesionalūs muzikantai. Nors dažnam grupė asocijuojasi su lietuviško televizijos serialo „Neskubėk gyventi“ garso takeliu, muzikantai toli gražu nesustoja ties tokiais savo pasiekimais. Grupės balsas Karolis Jančenkovas pritardamas sau gitara kartu su kolegomis Mariumi Leiburu (mušamieji), Pavelu Žemoitinu (perkusija), Domu Žostautu (bosinė gitara) ir Nojumi Jurkumi (saksofonas) paprastomis ir užburiančiomis melodijomis orą pripildys romantikos.

Svaigią muzikinę vakaro atmosferą palaikys ir kita vakaro grupė „Rezervuota“. Taip pasivadinusios dvi merginos iš pajūrio – dainuojanti ir gitara grojanti Gintarė Paulikaitė bei kartu dainuojanti perkusininkė Greta Šateikytė pratęs muzikinius pasakojimus. Jausmingai, svajingai, taip, kaip sugeba merginos...

Koncerto pradžia 21 val. Bilieto kaina – 8 Lt.

Nemarios „bitlo“ melodijos

Vilniečiams jau pažįstamas klubo „Tamsta“ ir kino festivalio „Kino pavasaris“ projektas „Kino pavasaris gyvai“ ketvirtadienio vakarą ir vėl suburs muzikos ir filmų gerbėjus. Šįsyk lankytojams siūlomas išties gardus kąsnis – filmas „JAV prieš Johną Lennoną“ (rež. Davidas Leafas, Johnas Scheinfeldas, 2006 m.). Vietnamo karas, vienos pusės taikos troškimas ir kitos demonstruojama brutali valdžia. Kokią kainą gali tekti sumokėti už ginamus įsitikinimus, viešą priešgyniavimą „stipriesiems“, kaip stipriai kitus gali paveikti žmogaus ryžtas – visą tai sužinosite klausydamiesi žmonių, kurie J.Lennoną pažinojo geriausiai.

Ne ką mažiau stipri bus ir muzikinė vakaro dalis. Pajusti filmo dvasią prieš peržiūrą padės žinomo operos solisto Rafailo Karpio ir grupės pasirodymas. Šarmo nestokojantis atlikėjas, padedant muzikantams,  pristatys legendinio grupės „The Beatles“ nario kūrybą.

„Kino pavasaris gyvai“ kino seansai kartu su koncertais klube „Tamsta“ vyksta kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį. Šie renginiai – simbolinė įžanga belaukiant šventinio, 15-ojo Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“, kuris jau ruošia kino šventę savo ištikimiems žiūrovams 2010 m. kovo 18 d. – balandžio 2 d.

Renginio pradžia 20 val. Bilieto kaina – 15 Lt.

Daugiau informacijos apie renginius gyvos muzikos klube „Tamsta“.


Šiame straipsnyje: Tamsta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių