„Satta Outside“ – skraidantis, šviečiantis graffiti

Alternatyvos festivalio, vyksiančio jau šį savaitgalį, rugpjūčio 13-15 d., metu žinomi graffiti menininkai iš Prancūzijos Gyom_RZK ir Erico110 bei pilotas Robertas Komža iš oro baliono sukurs 24 metrų dydžio skraidantį graffiti kūrinį, kuriuo žmonės galės pakilti į orą ir pažvelgti į festivalį iš paukščio skrydžio.

Jau trečius metus su „Satta Outside“ dirbanti Nosignal komanda Lietuvos publikai pristatys dar nematytus vaizdo menininkus Rosa Menkman iš Amsterdamo ir David Szauder - Pixelnoizz iš Berlyno, kurie, kuratorių teigimu, labai gerai atspindi naujausias vaizdo meno evoliucijos tendencijas Europos scenoje.

Visas festivalio garso ir vaizdo veiksmas vyks 5 erdvėse – scenose, kūrybos turgelyje ir tarp jų. „Estrados“ scenoje pasirodys pagrindiniai festivalio atlikėjai, grojantys elektroninę muziką, bei vaizdo menininkai. „Pievos“ scenoje koncertuos grupės, akcentuojančios gyvus instrumentus. „KALA“ kempingo scenoje muziką tildys k\t „Pasaka“ ir Kauno kino festivalio filmai muzikine tematika bei trumpametražių filmų programa  „Shortai“.

„Šventoji“ scena bus 24 val. per parą užimta dešimčių didžėjų ir gyvai grojančių atlikėjų, tarp kurių Olandijos legenda Aardvarck, Mamiko Motto, Dimlite, maskvietis Lapti ir prancūzas Wankers United.  Viena iš festivalio erdvių tradiciškai įsikurs tiesiog paplūdimyje, joje gros didžėjai, o šalia vyks futbolo ir tinklinio varžybos.

Festivalio turgelio erdvėje vyks ne tik rankdarbių prekyba, bet ir gausybė dirbtuvių, kuriose poilsiautojai galės mokytis dirbdinti aitvarus, eko – botagėlius, lankstyti origami  ar gaminti netradicines kaukes.

Skirtingai nei praėjusiais metais festivalis šiemet prasidės jau ketvirtadienį: kai Šventojoje savo vartus atidarys festivalio kempingas, Vilniuje „Vasaros terasoje“ vyks „Mondayjazz“ kolektyvo surengtas oficialus festivalio preparty, kuriame gros  muzikos kultūros susivienijimo iš Maskvos „How2Make” atlikėjai DZA, Algorythmik ir Low Bob.

„Satta Outside“ organizatoriai tikisi, kad festivalio svečiai sekmadienį neskubės namo, nes veiksmas vyks iki paryčių, o kempingas užsidarys tik pirmadienį 12 val. dienos.

“Satta Outside”festivalis Lietuvos pajūryje rengiamas jau ketvirtą kartą, pirmą kartą Šventosios apleistos vasaros estrados teritorijoje. Bilietus į renginį platina „Tiketa“.


Šiame straipsnyje: Satta Outside

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių