Š.Amerikos kino kritikai daugiausia nominacijų skyrė juostos „Juodoji gulbė“ kūrėjams

Daugiausia Šiaurės Amerikos kino kritikų simpatijų šiemet gali pelnyti melodrama „Juodoji gulbė“, pasakojanti apie baleto artistų trupės gyvenimą.

Šiaurės Amerikoje sausakimšose salėse rodomas filmas buvo nominuotas net 12-ai kritikų apdovanojimų, kurie yra laikomi kur kas patikimesniais „Oskarų“ pranašais nei „Auksiniai gaubliai“.

Pasak „Kritikų pasirinkimo“ apdovanojimų organizatorių, tai daugiausiai nominacijų gavęs filmas per visą 16 metų renginio istoriją.

Nedaug nuo šios juostos atsilieka 11 nominacijų turinti britų drama apie karališkąją šeimą „Karaliaus kalba“ ir dar kino teatruose nerodytas vesternas „Tikras išbandymas“.

Mokslinės fantastikos filmas „Pradžia“ varžosi dėl dešimties apdovanojimų, o drama „Socialinis tinklalapis“ - dėl devynių.

Visos šios penkios juostos ir filmas „127 valandos“  sieks apdovanojimų geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose.

Laureatai bus paskelbti sausio 14 dieną per iškilmingą ceremoniją Holivude, kurią tiesiogiai transliuos VH1 televizija.

Per pastaruosius dešimt metų 250 narių JAV ir Kanadoje vienijančios televizijos, radijo ir interneto kritikų asociacijos (BFCA) skiriami apdovanojimai net aštuonis kartus atiteko filmui, kuris vėliau buvo apdovanotas „Oskaru“.

Tuo tarpu „Auksinių gaublių“ apdovanojimų prognozės paprastai pasiteisina 50 procentų.


Šiame straipsnyje: Juodoji gulbė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių