„Šalutinis poveikis“ taps paskutiniu S. Soderbergho kino šedevru?

Naujausias režisieriaus Steveno Soderbergho trileris „Šalutinis poveikis„ („Side Effects“) laikomas paskutiniu šio talentingo kino kūrėjo darbu. Esą režisierius pavargo nuo kino ir trokšta realizuoti save kitose srityse. Jei taip nutiks, „Šalutinis poveikis" taps paskutine proga kino mėgėjams įvertinti neeilinio režisieriaus talentą. Ši didžiulio susidomėjimo šių metų Berlyno filmų festivalyje sulaukusi juosta į Lietuvos kino teatrus atkeliauja jau kovo 1 dieną.

Naujų idėjų ir išraiškos priemonių kine nuolat ieškantis režisierius Stevenas Soderberghas, kino pasauliui padovanojęs tokius kinematografinius šedevrus, kaip „Magiškasis Maikas„ ir „Prarasta kontrolė“, šiemet žiūrovų teismui pateikia dar vieną savo darbą – provokuojantį ir nenuspėjamą trilerį „Šalutinis poveikis„ (orig. „Side Effects)“. Kaip ir ankstesnėse S. Soderbergho juostose, taip ir šiame filme vaidina puikus aktorių ansamblis: pagrindinius vaidmenis atlieka Rooney Mara ir Chaningas Tatumas, Catherine Zeta-Jones ir Judeas Law. Catherine ir Jude – seksualiausi planetos aktoriai šįkart filme susitiks kaip psichiatrijos gydytojai.

Naujausia S. Soderbergho juosta pasakoja apie moters pasiaukojimą dėl mylimo vyro. Tai filmas apie sudėtingą jaunos moters - Emilės Hokins gyvenimą, kuris pradėjo griūti po to, kai jos vyrą pasodino į kalėjimą. Iš pradžių Emilė bandė vaduotis iš depresijos savo jėgomis, saujomis gerdama raminamuosius. Paaiškėjus, kad tai nepadės, Emilei neliko kitos išeities kaip tik kreiptis pagalbos į nuoširdžius ir rūpestingus psichiatrinės ligoninės gydytojus. Į neviltį puolusi žmona pradeda vartoti receptinius vaistus su sąlyga, kad iš kalėjimo bus paleistas jos vyras. Moteris su savo vidiniais demonais pradeda kovoti nebe viena – susidoroti su slogia būsena jai padeda du geriausi klinikos gydytojai ir eksperimentiniai preparatai, sukeliantys keistų šalutinių poveikių.

Kino pasaulyje sklinda kalbos, kad „Šalutinis poveikis„ yra paskutinis S. Soderbergho darbas. Esą režisierius pavargo nuo kino ir trokšta realizuoti save kitose srityse. Jei taip nutiks, „Šalutinis poveikis“ taps paskutine proga kino mėgėjams įvertinti neeilinio režisieriaus talentą.

„Stevenas yra puikus režisierius, visada kuriantis protingus, gudrius, sumanius filmus. Jis yra neįtikėtinais gabumais apdovanotas žmogus, kuris tapo nuostabius paveikslus, daro įdomias fotografijas. Manau, kad jis nori daugiau ištyrinėti šias savo talentų puses“, - viename interviu pasakojo psichiatrą „Šalutiniame efekte“ vaidinantis aktorius J. Low.

Įsimintiną psichiatrės vaidmenį juostoje atlikusi C. Zeta-Jones pasakojo, kad ji yra didelė S. Soderbergho kinematografinio talento gerbėja.

„Esu laiminga, su juo turėjusi galimybę dirbti jau trečią kartą. Naujausias jo darbas - įdomus, provokuojantis ir seksualus, susimastyti priverčiantis filmas. Dirbti su Stevenu yra didelė dovana. Jis labai gerbia kūrybinę komandą, kuri per filmavimus tampa kaip vieninga šeima, todėl su Jude mes nė akimirkos nedvejojome sulaukę pasiūlymo filmuotis šiame psichologinime trileryje“, - pasakojo aktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių